Planta necunoscută.

crysty

Active Member
Cred ca e cires dar nu sunt sigur. Frunzele sunt prea deschise la culoare ca sa fie avocado .
Daca e cires , solutii/idei :
1. muta-l afara undeva in spatele blocului si vezi ce se alege de el macar sa faca umbra undeva , sa nu speri sa mananci cirese pe balcon ca un pom fructifer e chinuit in ghiveci ,mai bine dai vreo 10-15 lei si iei unul gata altoit din comert daca iti trebuie undeva. Iar daca vrei cirese din productie proprie poti sa incerci sa cumperi un cires columnar dar costa vreo 30 lei sau mai mult , nu stiu cat de bine reuseste pe balcon daca stai pe parte umbrita si ai bloc apropiat sa se faca curenti de aer foarte reci iarna, plus ca va trebui sa ii faci tratamente fitosanitare la timp cand si daca e cazul.

2. La primavara il tai scurt si il muti in ghiveci mic (vezi si tu ponturi pe youtube) si te distrezi sa faci un bonsai din el ca in fond asta e bonsaiul, un copac chinuit in vas mic, facut miniatura si tuns in decursul anilor. Bonsai se poate face din aproape orice copac crescut de mic indiferent ca e lamai, artar, stejar, brad, frasin, mar, par , gutui, salcam, etc. Nu cunosc daca un cires nealtoit leaga flori sau/si fructe... ca sa zici ca vei da pe spate niste chinezi/japonezi cu el inflorit incat sa ti-l cumpere pe loc sau sa zici ca vei manca mini-cirese de pe urma lui .:-D

3. Il scoti si il arunci . Dar repet, nu sunt sigur ca e cires. Desi nu arata ca fiind o buruiana sa zici ca samanta a fost purtata de vant. Iar plantele de camera nu cresc din senin decat daca ai avut inainte ceva si sa fi rasarit iarasi. Dar daca ai mancat cirese anul trecut si a ajuns un sambure acolo e posibil sa iasa dar in timp, din cauza samburelui dur.
 
Ultima editare:
Sus