1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosirii acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

plantă necunoscută

Discuție în 'Plante necunoscute' creată de sara bendis, 12 Oct 2018.

 1. sara bendis

  sara bendis New Member

  Localizare:
  Suceava
  cunoaşte cineva această plantă?

  DSCN1153.JPG DSCN1155.JPG DSCN1156.JPG
   
 2. crysty

  crysty Member

  Localizare:
  Galatz
  Asta tre' sa fie planta de ricin. In mingiutele alea tepoase sunt semintele ca de fasole,
  [​IMG]
  tari care se preseaza industrial si se obtine uleiul de ricin si care are numeroase intrebuintari si probabil se gaseste la farmacii/magazine de tip plafar/naturiste de cumparat daca nu ma insel. Daca aveam gradina si asa ceva aparea la mine il smulgeam din prima ca mananca resursele din sol din fata casei (din gradina) de pomana atat timp cat nu este cultivat special pentru comercializare la procesatorii de plante industriale/aromatice/medicinale/etc. ca si macesul. Si as fi plantat altceva in locul lui, cum ar fi coacaz, acum e sezonul ca au aparut tot felul de butasi de arbusti fructiferi sau decorativi la super/hypermarketuri .
  Unii prin Grecia (conform wikipedia) lasa planta, are crestere rapida, ca sa creasca si o tund (ii formeaza coroane) cu scop decorativ, dar sunt sanse mari in Romania sa piara in iarna grea deoarece nu suporta bine gerurile aspre.
  Se spune ca mirosul uleiului de ricin (picurat la musuroaie, treptat in timp) fugareste cartitele si soarecii din gradina (varianta bio/eco de combatere) dar nu am de unde sa stiu ca nu am probat.

  Am mai vazut sa creasca cate o planta de ricin asa aleatoriu, salbatic, fara ca cineva sa o planteze si nu pot sa imi dau seama cum de a reusit vantul sa poarte o asa samanta mare dar poate fi purtata si de pasari sau animale (chiar si prin excrementele lor daca au inghitit vreo samanta)..... natura e plina de surprize ! :D

  Nu consumati nimic in mod direct de la planta de ricin si nu hraniti animalele cu ea. Este o planta toxica https://en.wikipedia.org/wiki/Ricinus . Doar prelucrata industrial/presare ii poate fi anulata toxina.
   
  Ultima editare: 14 Oct 2018
 3. sara bendis

  sara bendis New Member

  Localizare:
  Suceava
  mulţumesc frumos pentru toate informaţiile! :hug:
   
 4. crysty

  crysty Member

  Localizare:
  Galatz
  Oricand, cu placere. :nod:
   
  Ultima editare: 14 Oct 2018

Distribuie pagina asta