Pilea cadierei

George

Member
Camelia Trimis: Mie Ian 12, 2005 10:30 am Titlul subiectului: PILEA CADIEREI
Frunzele plantei mele se usuca pe zi ce trece incepind de la virf, nu mai da alti lastari iar cei tineri se usuca si ei. Ar putea fi vorba de un daunator???
 

George

Member
Pilea cardierei

mflorian Trimis: Mie Ian 12, 2005 11:03 am
Aceasta planta vrea lumina multa, umiditate ridicata si caldura. Probabil unul din acesti factori (poate lumina) este inadecvat.
Am remarcat informatia cu "udarea moderata". In schimb la
http://www.mobot.org/gardeninghelp/plan ... ?code=B612 si la
http://www.gflora.com/index.php?cmd=gen ... nus_id=256 se recomanda umiditatea ridicata a aerului. Chiar daca tii planta in acelasi loc, iarna va primi cu mult mai putina lumina decit vara si aerul va fi mult mai uscat decit vara.
 

Roxana

Active Member
Butasul pe care l-am pus la inradacinat si care credeam ca nu mai are nici o speranta, astazi am observat ca i-au dat frunzulite noi. :dans:

cand face frunze o sa va arat poze cu ea. :wink:
 

Roxana

Active Member
Cred ca Pilea mea este pe duca. I s-au maronit toate frunzele si au cazut. :( Oare mai pot salva ceva din ea?
 

anne`mary

Member
ma uit la pozele voastre si nu pot sa nu ma intre: oare e ceva inneregula cu peperomia mea? http://annemary.sunphoto.ro/Florile_mele_2010/22130963 aceasta e inculpata pe care am cumparat-o anul acesta, care avea 4 tije, pe care am tinut-o pe calorifer la fereastra, am udat-o de 2 ori pe saptamana si care a crescut...in inaltime. Ma uit la ale voastre si sunt asa bogate... a mea de ce a crescut in inaltime si nu s-a indesit? E o alta specie sau nu i-au priit conditiile mele?
 

francesca

New Member
Am inradacinat si eu cativa lastari pilea cadierei dar cand i am pus in ghiveci au cazut frunzele si cele putine ramase sunt uscate pe jumatate.niste sfaturi de ingrijire mi ar prinde bine.multumesc
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Lumina multa, dar nu soare. Umiditate atmosferica ridicata. Udare moderata, in special daca zici ca e proaspat plantata. Eventual minisera, pentru asigurarea umiditatii pana se inradacineaza bine.
 

francesca

New Member
Am tinut punga pe ghiveci luni bune si cans am dat o jos frunzele au cazut. Acum e cheala.numai stiu ce sa i fac
 
Sus