Piersic devastat :( Cu ce să-l stropesc? Să-l tai??

LGD

New Member
De când e plantat nu ştiu dacă am gustat prea multe piersici din el... e plantat aproape de casă, a rămas mic şi nu rodeşte. Anul ăsta are o singură piersică.
Acum câteva zile am văzut muşte roind în jurul frunzelor şi la o privire mai atentă am văzut ce dezastru e pe frunze, mai ales pe vârful lor. Pe lângă mămăruţe, care bănuiesc că mănâncă păduchii respectivi (sau ce-or fi, tata îmi spunea de păduchi de mană) mai apar şi ceva larve.
Ce ziceţi că e şi ce ar trebui să fac?
La cât de prost îi merge nu exclud nici varianta tăierii ...
 
Ultima editare de un moderator:

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu il taia. Trebuie stropit cu un insecticid.
Dar nu stiu ce anume sa iti recomand. Poate altcineva iti poate spune exact ce ar fi potrivit.
 

LGD

New Member
.. şi tot în zona asta... câţiva metri mai încolo am un nectarin care anul ăsta are multe fructe (unele cam degerate, că au fost câteva nopţi cam geroase când deja se formaseră), dar pe unele a apărut şi putregai (monilioză??). Cum aş putea ca anul viitor să evit problema (pe cât posibil fără a mânca şi câteva grame de fungicide)? Ar fi mai bine să stropesc acum, după ce culeg fructele? Cu ce? Am înţeles că boala se întinde şi rămâne pe crengi, deci va reapărea şi la anu' dacă nu stropesc, deci aş prefera să încep acum, din vară, să ajungă cât mai puţină otravă în frunctele anului viitor.
 
Sus