Phalaenopsis

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

mymo

Active Member
Am si eu o phale,cumparata fara flori si acum din tija veche face cred ca o noua tija :? sau e keiki :eek:
 

Cristiana

Member
Reinflorita:Pacat ca e invadata de lanosi pe care-i curat si reapar, mi-e mila de masuri drastice cu florile astea pe ea.
 

IULIA

Active Member
la ce te referi cind zici hibrid?
oricum, majoritatea phalelor care se gasesc la noi in comert sint hibrizi. plantele nehibridate nu ar trai la noi :( e o f frumoasa phale, cu flori micute, si tija destul de ramificata, minim 3 ramificatii, cu multe floricele pe ele.
culoare f frumoasa, dar nu intotdeauna redata perfect de aparatul foto. :D
realitatea e mult, mult mai frumoasa.
:)
 

marioara

Member
Ma gandeam ca este phalenopsis si dendrobium ori alt fel de orhidee. Florile sunt putin diferite decat la alte phalenopsis, parca ar avea o forma de cupa, adica petalele nu sunt intinse ci parca ar mici scoici.
 

Veritas

Member
Multumesc mult. Nu stiu de ce nu i-au mai crescut frunze, de anul trecut sta numai cu alea 2...

Mai am o Phale alba, careia i-am taiat din prostie si nestiintza tija dupa ce a inflorit anul trecut.Tija vad ca nu-i creste, dar are deja 5 frunze viguroase...Cum sa fac sa-i creasca tija si sa infloreasca iar?

V
 

angela draganoiu

Active Member
da-i "papa bun" adica ingrasamint tot la 2 saptamini. eu fac dilutia conform indicatiilor de pe ambalaj insa in apa de udat pun doar jumatate din cantitate pt ca mi s-a parut ca le-am fortat, aparusera citeva frunze ingalbenite. eu le tin pe toate in cutii masca, transparente pt ca au nevoie si la radacini de lumina. am pus cutii de la inghetata cu pietricele umede pe fund si vad ca le place. nu prea sint estetice cutiile alea dar plantele sint bine.
 

roxy

Member
felicitari pentru phale. eu am albit de cand astept sa creasca tijele, asa de greu se dezvolta....offff :( frigul asta. Pe una dintre tije boboceii formati s-au ingalbenit, care ar putea fi cauza? Tot din cauza temperaturii?
 

angela draganoiu

Active Member
as vota pt mutare pt ca o patii si eu cu una noua pe care am mutat-o in mai multe locuri prin casa. dar nu plinge isi revine si va face alte flori minunate.
 

ghia_don

Active Member
Ultima phale pe care am cumparat-o de la reduceri , are trei tije vechi din care una inca inflorita, doua tije noi, si un pui la baza.
As vrea sa separ puiul , dar trebuie sa vad daca are radacini destul de dezvoltate ca sa-l pot muta acum. Vor fi oare afectate tijele noi daca incerc sa fac mutarea acum?
 

IULIA

Active Member
daca are radacini separate, care pot fi desprinse usor, poate fi incercat. asa mai astepti inca vreo 3-4 luni. si daca o tine tot asa, mai astepti mult si bine. :rofl:
merita incercat.
transplantare nu. atit timp cit are flori, nu merge. le pierzi. :D
 

mymo

Active Member
Aceasta domnisorica,este primita de la Lili :hug: trebuie sa o mai las sa-i creasca radacinile ca sa o pot taia?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus