Phalaenopsis part 2

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

nely

Member
Bebe Iris, sa-ti traiasca mititica :wink: , stiu ca ti-e drag tare de ea, si mie imi este pt ca am si eu exact la fel, mi-a reinflorit anul acesta, am prezentat-o in paginile anterioare....noroc cu ea si sa fie harnicuta
Chiquitia felicitari este absolut superba :visator:
 

nely

Member
Stiu ca pare incredibil,chiar si pt mine,dar...<a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/phalaenopsis/th_10839644_NYXGJVDLQ.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a> reinflorita la 13-2-2010 si <a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/phalaenopsis/th_DSC00868.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a> inflorita la 23-7-2010 este aceeasi phala, nu ma pot dezmetici :eek: . M-am bucurat ca o sa reifloreasca pe alta tija noua a doua oara anul acesta si...surpriza, nu aveam nici una cu pistrui rosii, daoar una cu pistrui cyclam, dar este alta planta.....si ziceti? imi place si asa mult,dar...imi pare rau pt varianta bordoului inchis care imi placea f mult :?
Si inca o surpriza, a inceput sa infloreasca phala pe a carei tija am prezentat-o in paginile anterioare care avea tija prinsa in interior si am desprins-o, are si o ramificatie...va place? <a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/phalaenopsis/th_DSC00865.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
 

CristianG

Well-Known Member
Una este simpla si cealalta cu pistrui.Sunt specii diferite, plante diferite.Nu poate sa fie una si aceiasi planta....Superbe toate! :D
 

nely

Member
Este aceeasi planta Cristian, dar in poza nu poti da zoom, se vede mai bine asa cred:
poza este facuta la prima reinflorire din 09-01-2010
 

Kati

Active Member
Nely, deci este aceeasi planta? Ce ciudat! Insa oricum ai lua-o, tot frumoase sunt florile, in ambele variante. Sa vedem cu urmatoarea ocazie cum va inflori :wink:
 

nely

Member
Da Kati, este aceeasi planta dar prima poza poate nu e prea reusita si am gresit cind am pus-o pt ca nu se poate da zoom, dar o mai pun odata:
Sunt frumoase ambele variante, dar imi placea f mult nuanta inchisa de la prima reinflorire (fata de poza nuanta era ceva mai inchisa), alta phala asemanatoare nu am, eu nu am 2 plante la fel....
Iar alta planta cu pistrui pe care o am arata asa: si momentan nu are flori ...
 

CristianG

Well-Known Member
Ambele specii cu picatele sunt minunate. De fapt, nu exista floare urata pe pamant.Sa iti traiasca si sa te bucuri de ele mult timp de acum incolo. :D
 

andreiacamelia

Active Member
Arselia, acum cea de la tine e ingalbenita toata. Am fost in weekend plecati si am gasit-o ingalbenita la frunze, dar si moi partile ingalbenite. Ii crestea o frunzulita din mijloc; acuma e si ea galbena si moale. Ce ma sfatuiti?
 

Kati

Active Member
Andreiacamelia, Arselia va lipsi 2 saptamani, nu-ti poate raspunde momentan.

Deci toata planta este ingalbenita? Radacinile cum arata? Eventual poti face o poza? Cu toate ca, daca e ingalbenita, nu prea cred ca se mai poate salva ceva. :(
 

andreiacamelia

Active Member
Se ingalbeneste de la varfuri, radacinile par ok. O sa pun deseara poza.
N-am mai intrat de joi pe forum, si oricum intrebarea era adresata celor care au un sfat pentru mine, nu neaparat Arseliei.
 

nely

Member
Multumesc frumos Cristian, sunt curioasa la urmatoarele reinfloriri ce varianta se mentine, probabil ultima
 

lauram22

New Member
orhideea mamei avea o tona de radacini mucegaite si frunzele usor stafidite (toate). i-am taiat radacinile, presarat cu scortisoara, neudata... ce trebuie sa-i mai fac in continuare? se mai poate salva daca frunzele sunt stafidite (putin, dar vizibil)??
 

Kati

Active Member
lauram22 a spus:
orhideea mamei avea o tona de radacini mucegaite si frunzele usor stafidite (toate). i-am taiat radacinile, presarat cu scortisoara, neudata... ce trebuie sa-i mai fac in continuare? se mai poate salva daca frunzele sunt stafidite (putin, dar vizibil)??
Dupa cate am auzit, scortisoara e buna, insa doar pentru dezinfectarea frunzelor si a tijelor taiate (locul taieturii). In rest se spune ca, impiedica formarea noilor radacini. Eu prefer praful de carbune pentru dezinfectare, dar fiecare alege ce doreste. Ceea ce este foarte bine, ca nu ai udat planta. Pulverizeaza doar frunzele in fiecare zi cate putin, vreo 4-5 zile, apoi poti incepe sa uzi, insa cu apa mai putina. Nu putem sti cu exactitate daca planta va mai dori sa traiasca sau nu, ea va decide in timp. Oricum, eu iti urez bafta!
 

IoanaM

Member
Andreiacamelia, nu cumva orhideea ta a stat in soare puternic?
Mie asa mi se pare. In cazul acesta, o muti din locul respectiv, preferabil la o fereastra orientata spre est sau vest. Va supravieţui. :)
 

andreiacamelia

Active Member
In soare nu. Sta pe un raft dupa jaluzele. Joi era ok, duminica cand ne-am intors acasa, am gasit-o ingalbenita! Cred ca de suparare ca am plecat de acasa!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus