phalaenopsis cu probleme

A

Anonymous

Guest
Par niste pete de calcar sau o fi fost tratata cu chimicale. Nu-mi pare in pericol.
 
A

Anonymous

Guest
Eu vad niste gauri in frunze.
Nu stiu ce e, sa iti spuna Master de daunatori :shock:
 

angela draganoiu

Active Member
Ana cind am cumparat orhideea avea pe dosul unei frunze 2 pietricele, probabil de la transport sau din magazin din spatiul unde erau expuse, dupa ce le-am dat jos a ramas in urma un loc foarte asemanator cu ce arati tu nu cumva au fost niste pietricele pe care nu le-ai vazut, adica sa le fi inlaturat cei de la magazin ?
 
A

Anonymous

Guest
Ana ... nu reusesc sa-mi dau seama din poza .. e micsorata. Dar gasesti in profilul meu adresa de mail si messenger .. trimite-mi acolo fotografiile.
 

angela draganoiu

Active Member
atunci este altceva sa vede ce spun specialistii. a mea a avut 2 pietricele care au lasa in frunza 2 mici perforatii inestetice.
 
A

Anonymous

Guest
Gaurilea alea pot fi 2 chestii:

1 o ciuperca numita Coletotichum, caz in care dupa un timp vor aparea niste punctisoare negre in gaura .. si se trateaza cu Dithane

2 o insecta care roade din cand in cand, ca sa traiasca si ea .. nu de alta :evil: , caz in care urmaresti planta .. si te uiti cu atentie .. poate reusesti sa prinzi insecta. Mospilan e un insecticid bun pt acest caz.

3 varianta 3, pt ca intiodeuna exista si o varianta 3, nu o cunosc ... insa tre sa urmaresti gaurile sa nu se inmulteasca sau sa se adanceasca
 
Sus