Pete albe pe frunze

IoanaCookie

New Member
Bună ziua! Nu sunt deloc expertă în ale grădinăritului, dar țin mult la un busuioc pe care îl am în ghiveci. Am observat că are puncte albe pe frunze și aș vrea să știu dacă sunt cauzate de vreun parazit sau de felul în care îl îngrijesc eu. Menționez că soarele bate și direct pe frunze iar eu uneori îl mai ud și în acel interval orar.IMG_20200902_161153.jpg
 

Atașamente

gomez99

Well-Known Member
mie imi par intepaturi de ceva. un mospilan + nissorun si la o saptamina dupa niste milbecknok cred ca ar putea rezolva problema.
 

crysty

Active Member
Buna ziua, da , sunt intepaturi, cel mai probabil de la paianjenul rosu. Stadiul e cam avansat si trebuie stropit urgent cu ce a zis colegul mai sus. Neaparat sa aveti inclus Nissorunul in solutie. Daca mai amanati cateva zile, exceptie facand pana luni cand se deschid fitofarmaciile, atunci o sa gasiti panze de paianjen mici pe la codita frunzelor si incep sa se ingalbeneasca in masa frunzele si sa cada. Chiar de curiozitate sa va uitati cu o lupa pe dosul frunzelor si la codite daca vedeti inceput de mici panze aparute.
Nu e vina dumneavoastra, ganganiile astea sunt peste tot cat e vara afara.
Nu consumati planta imediat dupa stropire, e mai safe daca asteptati cateva zile.
Am crescut busuioc de asta comun (italian) la ghiveci si am si comercializat putin dar nu este sensibil la soare, de fapt ii place soarele. Atat timp cat are apa , soarele nu i face rau.
Daca ar fi de la soare ceva , atunci va dati seama usor ca doar pe partea expusa la soare ar apare pete si nu ar apare si pe frunze umbrite, plus ca soarele lasa de obicei cateva pete mai mari pe frunze, nu mici si sute la numar.
 
Sus