Pepino - Solanum Muricatum

ionascus

Active Member
SOS....unde tin pepino peste iarna?Pot sa-l las in gradina cu un pet de 5 litri in cap?Sauuu...ingheata??....
Sau il pun in ghiveci si il bag la beci????
 

sicamin

Member
Eu spun cum voi face eu : Eu m-am "luptat" cu ,musculitele,colorado si alte chestii (paianjeni cred ), si pepino meu a avut doar boboci ,pe care bineinteles ia pierdut pe parcurs,asa ca toate 3 plantele (care nu sant destul de mari ) le voi aduce inauntru ,intr-un ghiveci,in demisol ,fara incalzire :mrgreen: ,ca pedeapsa. La primavara le plantez direct in gradina (daca vor rezista :wink: ).
Eu cred ca sant tare pretentioase ,ca nu am avut cartofi sau vinete si au facut colorado,trebuiesc udate zilnic ,ca se ofilesc repede daca nu au apa.
 

ionascus

Active Member
Eu am mancat asta toamna fruct de pepino..ce-i drept nu foarte copt pentru ca am primit o plantuta cadou la sfarsitul lui iunie si am plantat-o in iulie......
Delicios..chiar daca nu era ft copt
 

veretregn

Active Member
sicamin a spus:
Eu am primit abia azi plantele si le-am replantat intr-un ghiveci mai mare,ca am sa le duc in gradina ,cu ghiveciul deocamdata. Acum ploua si nu pot intra in gradina.
Asa arata plantele mele de pepino:

Eu zic că sunt pepino.
 

veretregn

Active Member
diana999 a spus:
A avut cineva fructe anul trecut ?
Eu i-am plantat in gradina si au facut numai flori.
Eu am avut multe fructe de la ele, chiar foarte mari. Am luat în jur de 3 kg de la o plantă, în noiembrie pentru că au avut nevoie de mult timp să se coacă. Le-am pornit în ianuarie 2011 și apoi,în toamnă am luat butași pe care le-am ținut pe pervaz toată iarna. Le-am dat apă și căldură puțină. 15 grade grade maxim la mine în dormitor. Au crescut încet. Le voi planta, la fel ca și anul trecut în solar.

Fac flori și cad apoi. Avortează din câteva motive:
1. Lipsă de apă
2. Fiind foarte gurmande au nevoie de îngrășământ organic lichid regulat. Eu le administram îngrășământ de tomate odată pe săptămână, odată la două săptămâni.
3. Frig.
 

diana999

Active Member
Felicitari!

Am pus si eu seminte anul trecut:


au crescut frumos :

dar n-au facut niciun fruct :(
i-am udat zilnic dar nu le-am dat ingrasamant. asta sa fi fost motivul ?
2 plante le-am mutat in ghiveci si au iernat in balcon, pe celelalte le-a prins frigul. Le voi planta afara atunci cand se mai incalzeste vremea.
 

ghia_don

Active Member
Doua plante am avut si eu anul trecut, dar n-a fructificat nici una..Dupa ce le-am plantat in gradina, au fost atacate de paianjenul rosu :x ...nu le-a mers prea bine..
Le-am trecut inapoi la ghivece , s-au facut frumoase, dar n-au inflorit :(
Una s-a uscat in iarna asta..am ramas numai cu una, care sper sa fructifice anul asta. Trebuie sa fiu mai atenta cu ea anul asta...
Si spuneti ca se inmulteste si din butasi??? :mrgreen:
 
Sus