Paulownia

claude

Well-Known Member
Moderator
Asa e, eu in toamna am mutat puiul meu de paulownia si in primavara pe vechiul loc au rasarit alte 2 plante :D Acum trebuie sa ma gandesc unde s-o cazez pe una dintre ele, care-i mai rasarita. Si poate la anul, in acel loc rasare alta si uite-asa se face padurea de paulownii :rofl:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:cry: si eu care vroiam sa o scot in toamna pe a mea .Daca apar alte plante cind eu vreau sa pun in loc altceva?Cit trebuie sa sap ? :( Nasol :x
 

claude

Well-Known Member
Moderator
hai mai ca trebuie doar sa fii putin atenta sa scoti toata radacina sau, daca nu reusesti si iese vreo planta la anul, ma gandesc ca e suficient sa o smulgi si nu mai apare, nu cred ca-i chiar asa invaziva :?
 

gabiee

Active Member
:D
nu le-am facut nimic :) , apa a primit din belsug si soare ....
daca nu 5 , dar 4 metri sigur are
mai am unul la fel de inalt , dar e la umbra , adica in spatele unei cladiri si la un metru e un gard .... cred ca s-a lungit dupa soare ca acesta nu e asa de viguros si nici boboci nu are .
am inteles ca va inflori primavara inainte sa apara frunzele ???
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Gabiuta, a brumat la tine, i s-au muiat frunsele? Atunci poti s-o muti. Daca nu, asteapta bruma!

Mymo, cum adica ce faci acum? Vrei s-o muti sau ce vrei sa-i faci. Daca vrei s-o muti, poti, aca zici ca a palit-o bruma :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
E normal, draga, si la mine a fost bruma si s-au fleoscait frunzele :D Eu pe-a mea anul trecut am protejat-o infigand langa esa un tarus si am tras peste tarus si peste ea un sac de iuta. In primavara nu a pornit si varful, a luat-o de la mugurii mai de jos, care de fapt au fost neacoperiti si expusi deci e clar ca sacul de iutas nu i-a placut asa ca anul asta nu stiu ce sa fac :? Oricum, daca o 'imbrac', o sa o fac cu panza de rafie, ca nu retine umiditatea si nu lasa sa treaca nici vantul.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu draga.La mine nu a dat nici o bruma .E numai frig.Deci inca nu :? .Ok.Oricum eu o daruiesc :D dar vreau sa nu lasa urme dupa scoaterea ei :x
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Asa credeeam si eu, ca-i mai buna iuta pentru ca tine mai cald, da' cand se imbiba cu apa nu se mai usca-n veci, iarna, si probabil umezeala aia nu le prieste la plante. Pe cand rafia izoleaza de curentii de aer si nici nu retine apa
 

happy

Well-Known Member
Ardelencelor,paulownia nu se protejeaza cu nimic.Rezista foarte bine la ger!Voi trebuie sa va puneti ceva haine pe voi sa nu raciti :rofl:
Gabiuta daca nu i-au cazut frunzele mai las-o sa stea ,iar cand o scoti sa-i scoti toate radacinile cat mai jos ,altfel la anul vei avea 5 buc in acel loc!Claudia stie ca e patita! :wink:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Mai Happy, sa stii ca ai dreptate, acum am verificat pe site-ul Gradinii Botanice din Missouri si aia zic ca-i de zona 5, eu imi aminteam ca-i de zona 6 si am zis sa o mai protejez o iarna, pana prinde puteri. Mersi :marfa: :rose:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: Ionica ......5?//Ce ma fac?Iti stric afacerea daca o sa trebuiasca sa mai daruiesc inca 5 la primavara :)
La naiba ca am pus in jurul ei o multime de plantute frumoase :cry: Iar mut? :x
La primavara merge sa o scot?
 
Sus