Passiflora partea a II-a

lacrimioara

Member
Am o colega care are plantata passiflora caerulea in curte si este imensa, plina de flori. O are plantata langa un zid si iarna o taie si o acopera cu frunze . Daca infloreste am sa-i fac poze :D
 

doina

Member
caerulea mea a rezistat doar 2 ierni afara si dupa a treia nu a mai rasarit. Nu am vazut-o inflorita niciodata.
In schimb incense si noua achizitie, parca este Queen Victoria :gandit: ( nu stiu sigur dar are eticheta ) au inceput inflorirea :dans: si sunt pline de boboci.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Deosebite pasiflorele tale! Superbe culori. :clap:

Desi am mai multe caerulea, nu raman iarna in gradina. Daca in anii trecuti pe cea batrana o plantam in gradina si toamna o transplantam, anul acesta am pus-o cu tot cu ghiveci in pamant. Porneste mai repede nederanjandu-i radacinile si toamna am mai putin de lucru. Acum e in plina floare.
 

doina

Member
Multumesc .
Adina-Ioana a spus:
Daca in anii trecuti pe cea batrana o plantam in gradina si toamna o transplantam, anul acesta am pus-o cu tot cu ghiveci in pamant.
Adina, si eu ingrop ghivecele in pamant si am observat anul trecut ca desi ghiveciul cu Incense este destul de mare , cam 10 litri, ea si-a scos radacinile prin gaurile de scurgere. Cred ca si din acest motiv ii merge asa de bine.
Cea rosie este intr-un ghiveci mai mic, fiind mult mai mica decat Incense dar sigur deja are radacinile iesite prin gaurile de scurgere.
Felicitari pentru frumoasa !
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Doina, asta voiam si eu. Sa aiba unde isi intinde radacinile. Un bonus e si faptul ca nu se mai infierbanta radacinile in ghiveci daca nu se coace la soare. Batranica plantata in gradina arata cel mai bine si isi continua voiniceste infloritul.



Cealalta s-a pornit si ea sa infloreasca insa necesita mult mai multa atentie.
 

Nicola

Member
Ieri m - am incumetat si eu sa pun seminte de passiflora. Am avut aceasta planta in urma cu cativa ani, insa am pierdut-o. Semintele trebuie pulverizate zilnic, avand in vedere ca la mine sunt cam 22 grade peste zi, respectiv19 noaptea?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Splendide si aparte passiflorele tale, Iudit! :visator: Insa era de asteptat. Le place la tine, asta e clar!
 
Sus