Passiflora partea a II-a

popescu gp

Well-Known Member
Felicitari tuturor pentru frumuseti;la mine sunt cateva ce nu vor sa faca flori de loc desi sunt batrane.Raman doar cu cateva :alata,caerulea si inca una care nu stiu cum se cheama.Nu vreau sa mai ocupe peste iarna spatiu mult,ca apoi degeaba in primavara-vara.
 

Dea

Active Member
E superba!! Felicitari pentru asa o passiflora si asemenea flori!! :clap:

Domnule Popescu, din semintele de la Dvs. de passiflora edulis, mi-au crescut trei plante, care s-au lungit destul de mult in aceasta vara. Intrebarea mea este cum procedez cu ele peste iarna. Sunt in ghiveci, presupun ca nu tolereaza inghetul si nu e pot planta afara :gandit:
 

anknic

Active Member
io cred ca e prea mandra de ea :)

asta e a doua passi pe care am prins-o din butas, prima a fost caerulea. daca caerulea a inflorit in prima vara, inradacinata fiind in iarna, asta a fost f.puturoasa si vara trecuta nu a facut nicio floare...
 

popescu gp

Well-Known Member
Dea se scurteaza ca celelalte passi si se pun la adapost de frig ,la lumina pana primavara udandu-se doar cand pamantul s-a uscat.
 

popescu gp

Well-Known Member
Dea din fructul tau la coacere(mov inchis ca bobul de strugure,dar atentie pateaza) se pot face bauturi racoritoare sau marmelada spun cei din America de sud
 

Dea

Active Member
:D Domnnule Popescu, poate cand va face mai multe fructe.
Intrebarea mea se refera la identificarea acestei passiflore, pentru ca edulis nu pare sa fie, nici dupa forma frunzelor, nici dupa tipul si nuanta florilor.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Clasica caerulea ma incanta deja cu florile ei.

Sora mai mare care e deja in gradina a pornit sa se catere pe suport. Se bucura din plin de soare si libertate dupa o iarna in pivnita intunecoasa si rece.
 
Sus