Parco Giardino Sigurta

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Daca ajungeti in zona lacurilor din nordul Italiei, mai precis in zona de sud a lacului Garda, nu ratati o plimbare in aceast minunat parc.
Amenajat pe o suprafata de 560.000 m2 pe care puteti sa-i strabateti folosind o sumedenie de mijloace (la pas ori cu bicicleta sau cu masinute de golf pe care le puteti inchiria de la intrare ori chiar folosind trenuletul sau autobuzul), parcul este structurat pe zone tematice in care puteti admira o varietate mare de plante de sezon dar si animale.
Din spusele celor de-acolo, trebuie sa fie o feerie primavara pentru ca nu mai putin de 1 milion de bulbi de lalele din 150 de varietati infloresc incepand cu luna aprilie. Din aprilie si pana la jumatatea lunii mai veti descoperi nenumaratele varietati de irisi cultivate in Giardino Sigurta in timp ce vara va puteti delecta strabatand aleile de trandafiri, hortensii si admirand bazinele cu nuferi.
Peluzele sunt si ele o incantare, iarba este zilnic taiata si ingrijita si, asa cum am remarcat si in alte gradini din afara, nu e interzis accesul pe peluza asa ca daca doriti puteti sa zaboviti la un picnic daca doriti. In ciuda lipsei unor astfel de restrictii, am remarcat ca toti vizitatorii sunt extrem de civilizati iar curatenia este desavarsita.

Pentru copii a fost amenajata o ferma de animale dar acestia vor fi incantati sa descopere si zona cu cerbi si caprioare, foarte cuminti si prietenosi sau bazinele cu testoase.
De-a lungul plimbarii care va va lua cu siguranta cateva ore puteti sa va opriti la cateva mici terase amenajate in parc unde veti gasi racoritoare, dulciuri si sandvisiuri.

Plantele sunt foarte bine semnalizate, ca intr-o gradina botanica, pancarte cu detalii despre acestea fiind amplasate in zonele de interes. Mai mult decat atat, daca veti inchiria o masinuta de golf aveti la dispozitie o harta interactiva (pe sistemul GPS-urilor) care nu numai ca te ghideaza catre zonele de interes dar iti ofera si informatii despre acestea.

Cateva imagini veti gasi aici:
https://picasaweb.google.com/1174759916 ... goDiGarda#
De asemenea, situl oficial al parcului este acesta:
www.sigurta.it
Enjoy!
 
Sus