Paianjenul rosu (Tetranychus urticae)

victor

Active Member
Pentru o eficiență mărită, eu folosesc la insecticide un adjuvant.
Adjuvantul înmoaie suprafața plantei și absorbția soluției va avea o eficiență aproape maximă.
Carapacea păduchelui lânos sau a păduchelui țestos este foarte tare, unele insecticidele nu o pot penetra și se crează forme de rezistență.
De asemeni, inmoaie și coaja la ouă, reducând numărul de tratamente.
Adjuvanții se folosesc doar la produse sistemice, inclusiv acaricide, fungicide și ierbicide.
 

victor

Active Member
Adjuvanții sunt concepuți pentru un înalt grad de umezire și penetrare,
asigurând o dispersie adecvată și o absorbție rapidă a soluției în frunze.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Unde tii acum leandrii? E perioada lor de repaus si daca ii tii la rece ar trebui sa n-ai inca probleme cu paianjenii... Nu le-ai facut tratamentul inainte de intrarea la iernare? Daca ii tii la caldura si aer uscat atunci nu le va merge bine.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Depinde , eu am avut ceva timp o perioada de pauza de vreo 8 luni , nimic dar nimic si asa din senin pe o singura planta fara sa fie nimic intrus de afara a aparut o populatie. Cred ca ii poti lua si daca de ex te duci la cineva acasa si au asa ceva prin plante , e singura explicatie plauzibila mai ales ca avea planta statea langa un fotoliu pe vremea aia..
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu am nedumeriri privind modul in care s-au infestat leandrii ei ci ma nedumereste momentul in care a aparut problema. Paianjenul rosu prolifereaza in conditii de temperatura crescuta si uscaciune, adica tocmai conditii in care nu ar trebui sa fie acum leandrii. Daca ierneaza in conditii de apartament insa...
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Asa e , uscaciunea este necesara dar e recomandata si o perioada de racoare pentru a se odihni si e corect , paianjenii nu poarta hanorac :)
 

marq

Member
Cum a dat caldura cum au si aparut, i-am zarit pe un citric si pe un ficus, le-am facut si poze, cred ca sunt Tetranychus urticae.
Daca la ficus am facut o defoliere totala si i-am pus o punga in cap pentru a pastra umezeala, la citric nu-i pot taia frunzele asa ca l-am scos afara pe pervazul exterior al balconului si il stropesc cu apa zilnic, e posibil sa scap de ei pe aceasta cale... naturala?
Am facut si un filmulet ca erau activi:

IMAG1474.jpg IMAG1475.jpg
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Poti sa incerci cu apa ,daca nu e invazie poate scapi de ei.
Ez folosesc Vertimec,e foarte bun.
 

marq

Member
Fiind doar un mic copacel dintr-un butas, ier i-am tras cateva jeturi de apa si au zburat in neant paianjenii maturi, trebuie sa-l supraveghez ca am vazut ca le prieste in bataia soarelui, nu mor ei de la o simpla pulverizare o data pe zi.
Anul trecut am folosit Milbeknok dar nu mi s-a parut a fi foarte bun, probabil n-am stiu eu sa-l folosesc cum trebuie. Mai mult l-am risipit.
Daca o sa-i vad ca nu renunta si apar si pe alte plante o sa incerc si cu Vermitec, multumesc de sfat.
 

Aurelia5

New Member
Buna ziua.Eu folosesc atat pentru plantele din gradina cat si pentru cele din interior,tutun.5 tigari din cel mai ieftin tutun daca nu aveti fumatori sa aveti doua maini pline cu chistoace, pun intr un vas peste care pun 5l de apa calda.Las doua trei zile pana cand capata culoarea cognac si apoi strecor si pulverizez pe orice planta.Doar la omida si muste nu merge in rest pentru orice.Puteti pune 6 tigari sa fie mai concentrat.Succes!
 

Aurelia5

New Member
Vara cu geamurile deschise si betisoare aprinse din mosc.Iar afara,nu e cazul.Oricum,mirosul nu se mentine mult dar efectul este maxim. Sau se poate inlocui tutunul cu urzica,nu stiu proportiile,exista tutorial pe net.Cu bicarbonat am mai vazut in turorial.Frunzele se mai pot sterge si cu bere.Toate operatiunile cu eco dupa cum stiti si foarte efuciente.
 

marq

Member
Cu urzica am incercat, daca lasi 3 zile (asa am vazut recomandari) poate e acceptabil, dar daca lasi mai mult (ca si ingrasamant) - poti pelca in concediu dupa ce stropesti prin casa. Mor si vecinii nu numai daunatorii.
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am folosit apa de tutun. Puneam o tigara la o cana de apa. O lasam si 4-5 zile, se tulbura apa dar nu am simtit miros deosebit.
Am folosit-o pentru paduchii testosi la leandri si a avut efect.
 
Sus