Paianjenul rosu (Tetranychus urticae)

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Vertimec ..demitan...nissorun ...primul f bun la adulti dar slab ovocidal dilea ataca mediu ambele forme iar al treilea e f bun ca ovocid dar slab la adulti

Ieftin ...apa sapun si spirt
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Milbecnock mai mult pe sub frunze , am folosit dupa ce am gasit si am detronat Demitanul de pe locul lui

Vertimecul se pare ca nu e ovocid si nu ma ajuta iar Nissorun omoara doar ouale in stafiul primar
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Roxana Peled a spus:
Danero, am invazie (si de d'astia :eek:f: ), am Vertimec 1,8% fiola de 10 ml. In cat sa-o pun? La 8 l de apa e bine?
da' ce faci draga, colectie de daunatori? :evil: Vezi ca e mai bine la tara, cu toate bucuriile ei, inclusiv soareci? :rofl: Vertimecul e dat ca dozare 0,8 sau 1 %, deci pui fiola in 10 L de apa
 

Roxana Peled

Active Member
L-am pus un pic mai concentrat, sper sa fie ok!

Da mai, m-au lovit toate cele si inca de la inceputul primaverii ... nu stiu ce-i cu ele ca in anii trecuti in mai nu aveam de niciunele, erau plantele curate :pumni:
De fapt stiu care e problema sau mai bine zis sunt sigura ca asta este :) si e intr-adevar vorba de protectia orasului. La mine toate minirozele plus englezestii, doi mai maricei de anul trecut si un Iceberg tot asa mai stufos au trecut prin iarna cu absolut toate frunzele verzi pe ei ca-n vara. A fost iarna blanda, ei au stat pe peretele casei si nu le-a cazut o frunza. Frigul iernii e cel mai bun pesticid iar plantele mele nu au apucat sa profite de el. Practic am trecut cu succes pe frunzele alea prin iarna sporii si ouale adunate din intreg anul trecut care au pornit cu maxim avant odata cu venirea primaverii.
Dar lasa ca le vin eu de hac :evil:
 

adite

Active Member
Panza de paianjen care se vede in poza este de la cel rosu? Atat a ramas dupa tratamentul aplicat.Dupa cate zile repet tratamentul cu alt acaricid? De fapt, acum am stropit planta cu Total plant, n-am avut altceva, dar cumpar un acaricid. Milbecnock se mai gaseste?
 

adite

Active Member
Am gasit Milbeknock EC, dupa ce am stropit cu Nissorun. Acum am primit un abutilon pe care am gasit insecte mici, portocalii. Presupun ca este paianjenul rosu. 5 ml de Milbeknock ii amestec cu 10 l apa? N-am gasit nimic pe net despre concentratie, pentru plantele de apartament.
 

adite

Active Member
Nu scrie decat de castraveti, livezi si vita de vie. :( Nu-i nimic despre plante de interior.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
7,5 ml se pun la 6,5 l apa pentru paianjenul rosu, eu asa am dat 3 tratamente la 7 zile si am scapat de populatie :D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Catalin eu am dat doar pe citrice si adenium ,... la astea nu era nevoie de ele si erau in sera ...:p

Dar asa mi a zis nenea de la fito ...pana acum nu mi a zis gresit ceva :incapatanat:
 

cataliny

Member
Eu am folosit tot la citrice si am folosit concentratiile date de ei, dar acolo concentratia cea mai mare este de7,5/10l, cel putin nu am gasit eu altceva. Este bine de stiut ca se poate urca in siguranta cu concentratia. Il folosesc o data pe an, in iunie/iulie si gata, nu trebuie sa alternez cu altceva, decat poate cu musculita alba de sera si s-a rezolvat :rofl: .
 

cataliny

Member
Stai ca acum m-am prins, tu le ai in sera si ai paianjen rosu, inseamna ca ori ai aerul prea uscat pentru o sera ori ai paianjen rosu mutant de sera :tavalit:, trebuie sa faci schimb cu cineva, pai in sera se cade sa ai musculite albe dom'le :rofl: .
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ptiu ptiu ,...am scapat pana acum de ele

Cat despre acarieni , nenea mi a zis ca una la 10 l la comun si daca e infestatie sa merg pe un 7 litri pentru cel putin 3-4 etape la o saptamana.

Ce nu stia e ca in sera , daca de ex creste o buruiana pe placul paianjenului ala isi face casa acolo si ai mereu chiar daca plantele intre timp s-au curatat , dupa ce am citit un studiu despre acarieni si mediul lor in sere am aflat ca mai multi daunatori se afla in plantele din jurul serei decat in ea si ca nu ar trebui sarita cu vederea si zonele limitrofe :D
 
Sus