Paduri mistice din Romania

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Cred ca un topic dedicat padurilor mistice, incarcate de legende din tara tara noastra este bine venit. Stim cu totii ca omul a fost candva, demult in stransa legatura cu natura si elementele acesteia. Asa s-au nascut legendele ce au fost transmise din generatie in generatie. Cu siguranta un sambure de adevar (mai mare sau mai mic) exista, caci privind natura in complexitatea ei ne dam seama ca ea nu poate fi o simpla intamplare, un simplu 'accident' al Universului.

Vom incepe seria 'misterioasa' cu Padurea Baciu (Padurea Hoia) din judetul Cluj, cunoscuta in special pentru fenomene paranormale amintite de diferiti martori de-a lungul timpului.
Situata in apropierea orasului Cluj Napoca, mai exact in partea de vest a acestuia, padurea se intinde pe o suprafata de 295 de hectare. Apreciat loc de agremet pentru locuitorii Clujului, tot aici se afla si Muzeul Satului.
Flora arboricola a padurii este alcatuita in mare parte din arbori foiosi ca stejarul, gorunul, cerul si ulmul.

Mai multe informatii despre geografia padurii:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pădurea_Hoia_din_Cluj-Napoca

Fenomene stranii:
http://www.astromagie.com/locuri2.html
http://blog.radupopescu.ro/2008/07/13/padurea-baciu/
http://www.phg.ro/stire.php?id=3761&cat_id=14
 

tzushuca

Member
am citit articolele de mai sus
si sunt tentata de o expeditie in Padurea Baciu
sa vad daca tot 10 perechi de ochisori verzi mi se arata.....
 

simali

Member
Eu am fost in Padurea Baciului si este o padure absolut obisnuita. De mentionat insa ca eu sunt din specia care n-ar recunoaste paranormalul nici daca m-ar musca de fund.
 
Sus