oua daunatori intrre radacinile plantei

kpac

New Member
Salutari. Astazi am cumparat o Cycas revoluta, iar dupa ce am scos-o din ghiveciul ei sa o pun in unul mai mare am descoperit intre radacinile ei sute de oua .. ce sunt oare si cum sa tratez planta ?
 

Atașamente

crysty

Active Member
Buna seara, nu sunt oua, este ingrasamant cu eliberare lenta , astfel de ingrasamant se fabrica sub forma de bilute care au o coaja mai durabila dintr-o rasina care nu se descompune repede, decat in timp ,mai jos este o poza de pe net ca exemplu :In ele intra apa si apa intrata dizolva ingrasamantul din interior cu incetul, aici in videoclip aveti descris principiul de functionare a acestui ingrasamant cu eliberare lenta :
Ingrasamantul cu eliberare lenta se fabrica de regula sub forma de bilute care ele pot avea diverse culori, de la cea aurie si chiar si alba si pana la albastru asa cum vedeti in videoclip la urma.
Astfel de ingrasamant se vinde la cutie sau la saci sau sub forma de bilute lipite in comprimate cum ar fi aici https://www.seminteplante.ro/4204-osmocote-exact-tablete-5-6-luni-10-tablete.html .
In pamantul de la flori se mai poate gasi si vermiculit (pietricele micute de culoarea stancii de regula tringhiulare) , perlit (care este alb si e foarte usor si se sfarama usor in mana) , azotat de amoniu (care este sub forma de bilute albe foarte dure si solide nu goale inainutru) , dar plantele din comert nu au azotat de amoniu ci de regula ingrasamant cu eliberare lenta adica asa cum ati gasit.
Dar ca sa stati linistit(a) adica sa va mai confirme cineva , cand mergeti la piata si gasiti o fitofarmacie/magazin de seminte in zona, le aratati poza facuta cu mobilul si vedeti ce va spune vanzatorul.

Pe net daca doriti sa aflati mai multe, scrieti la cautare la Google "ingrasamant cu eliberare lenta" sau in engleza "slow release fertilizer" si veti gasi o gramada de poze si articole.
 
Ultima editare:

kpac

New Member
posibil .. am zis ca sunt oua de daunatori deoarece erau pline de lichid cu o coaja semi transparenta. nu se vede asa bine in poza
 

crysty

Active Member
posibil .. am zis ca sunt oua de daunatori deoarece erau pline de lichid cu o coaja semi transparenta. nu se vede asa bine in poza
Puteti sa mai cereti o parere si de la un magazin de seminte in orasul dumneavoastra . Le aratati o poza de pe mobil sau luati intr-o pungulita amestecul de pamant si il aratati.
 
Sus