Orhideele lui Victor

Adri

Active Member
Probabil că așa e cum spui tu! Da,Lady,avea o frunzulița de vreo 5cm,subțire și moale. Prietena mea a vrut să o arunce și am luat-o eu. Frunza a crescut dar este deshidratată și acum,iar frunzulițele care au dat după, sunt și ele foarte firave. În poză se vede că arată bine dar,in realitate este foarte micuță! Acum are radacinutze mici și face o frunzulița,cred că e pe calea buna.
 

LadyBug

Well-Known Member
Am si eu pb cu niste phale momentan, de aceea verificam topicurile acestea legate de phale, si ma intereseaza care si ce probleme ati avut cu ele. Din pacate, ale mele sunt degerate, de aceea erau si la super-oferta si nici nu mi-am dat seama, aratau acceptabil, abia cand am ajuns cu ele acasa si le-am udat bagandu-le sub dus au inceput sa le pice frunzele :( Cred ca 2 nu-si mai revin, ca li s-au dus toate frunzele, una s-ar putea sa-si revina, are o singura frunza bunicica, dar cu o gaurica pe la mijloc, celelalte par sa fie in stare mult mai buna.
 

Adri

Active Member
Poate o să-și revină și celelalte! Îți doresc succes și mult noroc. Sa ne ți la curent! Aaa...am și un experiment cu 3 tije tăiate și puse într-o sticlă de plastic de doi litri. Am pus apă pe fundul sticlei și aștept de o lună sa văd ce se întâmplă! Până acum tijele au rămas verzi și nu au făcut mucegai,apa este încă limpede...sunt curioasă ce se va întâmpla până la urmă:gandit:1448917521188.jpg1448917678388.jpg
 

victor

Active Member
Planta ta arată superb.:openrose:
Felicitări, Adri!:clap:
Se vede că este bine îngrijită.:)
Totuși, vasul este mult prea mare pentru masa radiculară a plantei.
Caută un vas mai mic, sau aplică una din metodele pe care le-am expus ieri.
Planta nu va putea să absoarbă apa în timp util și riscul putrezirii rădăcinilor este mare.
Raportul dintre masa radiculară și vas este hotărâtor, așa se explică cum rămân multe orhidee fără rădăcini, mai ales iarna.Iarna este mai răcoare, lumina puțină, fotosinteza slabă.
Rezultă o vegetare slabă, deci și o absorbție a umezelii mult mai lentă ca vara.
Eu încerc să explic pe înțelesul fiecăruia care sunt riscurile unei umidități pe termen lung.
 
Ultima editare:

Adri

Active Member
Mulțumesc Victor! Sunt bucuroasă pt faptul că un expert în domeniu îmi apreciază reușitele! :dans: Să ști că m-am gândit și la treaba asta,că este prea mare vasul! Când o să am timp și ajung la Brico,voi cumpăra unul mai mic și altfel de scoarță. Nu sunt mulțumită de substratul cumpărat, pe care scrie: special pt orchidee! Are și pământ și reține foarte multă apă. Deocamdată nu o să-l schimb...cred că o să le prindă bine două săptămâni până mă întorc din România! Cu acest substrat au nevoie de apă doar la două săptămâni și altă dată și mai târziu. Nu vreau să risc putrezirea rădăcinilor și plus de asta,după ce am schimbat substratul vechi cu cel nou,au început musculițele,înainte nu aveau! Mulțumesc pt sfaturi,Victor! Ti-am cerut prietenia pe Facebook și mi-ai acceptat.Dina Adriana sunt pe Facebook. ....daca mai am vreo nelămurire, te pot deranja cu întrebări și pe Facebook? Mulțumesc și succes cu mși harnicutele tale! :hi:
 

victor

Active Member
Da, la celelalte am renunțat.Spațiul insuficient și umiditatea mare din casă m-au determinat să recurg la această măsură.
Am și alte plante, nu numai orhidee.
 

andreiacamelia

Active Member
Foarte faine toate! Si mie mi-e drag de ele si nu ma pot abtine. Mi-as lua din toate culorile, insa tot la fel ma retine spatiul limitat.
Legat de experiment, Victor, ai incercat vreodata cu tije de dendrobium?
 
Sus