Da. insa vazusem pe cineva la un video ca cica e normal sa le mai tai , pentru intinerire . Cat e de real nu stii , dar la un momenta dat chiar ca se incalceste treaba rau
preturi nu stiu

preturi nu stiu

corinap a spus:
gradinar1 a spus:Ohh, daaa...e momentul sa-i gasesti o casuta mai mare![]()
Eu folosesc un mix de sphagnum cu substrat de orhidee compo, cam 10% sphagnum si restul substrat.
sarselia a spus:Eu as zice ca in scoarta insa are o nebunie de radacini.Sunt viabile?
corinap a spus:Radacina e foarte sanatoasa,ar fi rau daca as mai taia din ea? multumesc pt. raspunsuri![]()
sarselia a spus:Corina ar fi pacat sa le tai daca sunt viabile.
Insa vezi tu ce ghiveci gasesti si cate incap acolo....
corinap a spus:
gradinar1 a spus:Arata ok dar ghiveciul tau are gauri de drenaj? Eu n-am folosit pana acum ghivece de ceramica la orhidee, mi se pare ca retin prea mult apa ...sa ai mare grija la udare.
Dupa frunze si bulbi, pare sa fie o cambrie sau o miltonie. Cam greu sa-ti dai seama ce orhidee e doar dupa frunze si bulbi. In plus, arata mai rau decat in prima imagine, mai deshidratata si cu mai potine ramificatii. Ai despartit planta sau a patit ceva intre timp?
corinap a spus:M-am chinuit s-o scot din ghiveci si am rupt un lastar![]()
dorinacirstea a spus:La apa fiarta cresc duritatea generala si Ph-ul, ireversibil. Apa indicata pentru orhidee este cea cu Ph 6.2-7. In aceasta apa, fertilizantul cu microelemente este absorbit cel mai bine de catre plante. De la GH 8-10, dupa fierbere timp de 10 minute, creste la 16. Ph-ul de la 7 ajunge la 8.5lucian69 a spus:pe apa statuta sau fiarta.....
Apa statuta, pentru ce? Contrar parerii unora, clorul este un gaz dizolvat. De asemenea, este un element indispensabil plantelor. Pe eticheta unui fertilizant care contine si microelemente, vom gasi si clor.
La Vanda este foarte important cand uzi planta. Este indicat dupa ora 16 cand radacinile deschid porii (plante CAM). Isi extrag umiditate suplimentara dupa-amiaza tarziu spre seara. Asa, ca tu ai procedat foarte bine.
Eu am spus asta pe forumulorhideelor demult, dar nu am fost luata in serios. Am folosit asa ceva, insa trebuie combinate cu scoarta si cu niste carbune de lemn, pt ca daca sunt folosite singure si sunt mereu umede pana la urma fac mucegai. A, si Atentie sa nu fie sarate, trebuie desarate neaparat.akhalteke a spus:Am citit de curand ca se pot folosi cojile de fistic la orhidee, ca substrat. Ce parere aveti?