Orhidee bolnave

cristinal

New Member
Bună fetelor.după ce am adus în vara 2 orhidee noi,celor vechi le-au apărut pe frunze niște pete,s-au încrețit,parcă ar avea cicatrici.frunzele noi au aceeași problemă,ca și tijele noi.ce mă sfătuiți?
 

Atașamente

victor

Active Member
Din ce se vede în poze, eu cred că plantele au fost ținute pe timpul verii undeva la soare, probabil că au fost pulverizate frunzele și de aici acele probleme.
Plantele tale nu arată prea bine, trebuiesc îngrijite mai cu atenție.Pe acest forum, la topicul despre orhidee, găsești multe lucruri utile despre îngrijirea orhideelor, unde nu te descurci, te vom ajuta, fie că sunt fete, dar și băieții se mai pricep puțin.:)
 

yo_man

Active Member
verifica-le sa nu aiba thripsi, uneori nemernicii astia pot face ca frunzele noi sa creasca deformate. vezi ca sunt mici, uita-te cu atentie.
 

Maryssa

New Member
Hello, m am inscris de curand aici pentru ca intampin o problema cu una dintre orhideele mele. Era foarte dezhidratata si am decis sa o scot sa vad daca mai are radacini, dar nu mai avea asa ca am curatat o bine si am descoperit ca toata baza unde are trebe sa fie radacine e neagra, apoi am taiat pana cand am lasat o fara nimic. Mai are sens sa o pastrez? Am dedus ca mucegaiul ar fi de vina, oare sa pun la microunde compostul?
 

victor

Active Member
Hello, Maryssa!:openrose:
Din păcate nici substratul nu mai este util.:cry:
Îmi pare rău pentru planta ta.Dacă te înscriiai mai devreme pe acest forum, poate nu pierdeai planta.
Nu te da bătută, toți am trecut prin așa ceva.
 

Maryssa

New Member
Sunt tare trista, dar noroc ca mai am 7 in afara de ea. Problema cu uscatul radacinilor vad ca persista si la celelalte iar substratul miroase greu a mucegai. Azi am pus la microunde substratul uneia si am replantato. Sper sa fie ok.
 
Sus