Oferta seminte - Giant Sequoia (Sequoiadendron giganteum)

kukubau

New Member
Buna tuturor

Deoarece nu mai am spatiu in apartament pentru tavite de germinare si nici loc pe balcon pentru plante, ofer spre vanzare seminte de Giant Sequoia (Sequoiadendron giganteum), la preturi modice.

Semintele sunt gata stratificate, au primit tratamentul de 'frig', asa ca nu mai e nevoie sa fie tinute la frigider, se pot insamanta direct. Recomand semanarea lor in tavite de germinare cu capac, acele minisere, ce se gasesc in aproape orice magazin Dedeman, Leroy Merlin etc.

Recomand semanarea lor intr-un mediu neutru si aerat, cel mai bun fiind Sphagnum Moss in amestec cu perlit, 60:40 %. Nu adaugati pamant de flori sau turba din comert, moartea plantelor e iminenta. Testat. Nu recomand de asemenea vermiculitul in primul an de viata.

Rata de germinare este mica pentru aceasta specie, de 40-50%. Personal am obtinut o rata de germinare si de 80% pentru seminte din lotul acesta.


Pret: 50 seminte la 10 lei + taxele postale - cel mai convenabil e prin Posta romana.


Aici sunt Sequoia de anul acesta, la 37 de zile. Acestea au fost tinute sub o lampa de crestere cu tuburi fluorescente T5, dar se pot creste si fara.
nZUrLYE.jpg
Sequoia la 10 luni.
vkiD87c.jpg


langstegeneralshermanboom.jpg
 
Sus