Obama Nungara si Platydemus Manokwari

gomez99

Well-Known Member
Postez aici ca nu m-a dus mintea la un loc mai potrivit. oricum, indirect afecteaza si plantele.

Am primit o informatie de la niste amici din afara tarii si ma gindesc ca prinde bine sa o transmit mai departe. Ca sa fie inteleasa mai corect dpdv tehnic, ar fi bine daca cineva mai in tema cu biologia m-ar ajuta la traducere.
Subiectul se numeste Obama Nungara si in engleza ar fi “flatworm-vierme plat” poate in romaneste se numeste cumva altfel. Este un pradator extrem de invaziv ce provine din America de Sud si principala lui ocupatie e sa manince rime. Nu are dusmani naturali in Europa, asa ca se inmulteste nestingherit. A devenit oficial o problema in Anglia, Franta si Spania si a fost semnalat si in Polonia, desi se spune ca nu rezista la inghet. Traieste cam pe unde traiesc si rimele, dar prefera solurile afinate, umede si bine drenate. Seamana cu un limax mic si foarte plat, fara “platosa” obisnuita a limaxului.
Nu se stie exct cum a ajuns in Europa, se presupune ca datorita importului de plante exotice.
Mai exista un semnal de alarma legat de o ruda a lui Obama Nungara, pe nume Platydemus manokwari, care e exterminator de melci si la fel de invaziv. Provine din Noua Guinee si legat de aparitia lui in Europa exista o teorie a conspiratiei care spune ca ar fi un experiment privat scapat de sub control, destinat combaterii limacsilor. Numa ca ca viermele acesta pare sa agreeze mai mult melcii obisnuiti decit limacsii.
Pentru nici unul dintre ei nu se cunoaste o metoda de combatere.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Interesant. Multumim de initierea unui asemenea subiect.... as putea spune ca gainile sau alte pasari vor fi dusman natural al acestui fel de viermi, dar evident insuficient.
 
Sus