O mica...mare problema cu cainii

dy.lahav

New Member
Buna,
Am si eu o problema cu cateva flori plantate in fata casei ,la intrare.De fiecare gata gasesc murdarii de-ale cainilor...in special cel al vecinului,pe care nu-l pot impiedica sa ajunga la flori.Mentionez ca am un gard foarte scund si nu am cum sa-l inalt pt ca ar deveni gradinita aproape inexistenta.
Nu stiu cum as putea indeparta cainii de petecul acesta de pamant....Dati-mi o idee,va rog.....
Mai mult decat atat ,vad ca le plac chiar si frunzele unor frezii si narcise,ceea ce ma scoate din sarite...dar nu pot fi mereu acolo langa intrare sa stau sa pazesc intrarea de "raufacatori".
Am incercat mai demult un spray cu miros de usturoi,pe care cainele vecinului l-a savurat pana la ultima picatura.

Ajutooooooooor
 

schlucky

Member
vad ca ai ca locatie israel ... nu stiu cum sunt la voi legile...dar aici "cainele" e proprietatea privata a vecinului, "florile" proprietatea" ta privata ...deci nici unul nici altul nu are dreptul sa "deranjeze" proprietatea privata a celuilalt, si normal ar trebui discutat cu vecinul, caci nici lui nu cred ca i-ar palcea daca cainele lui ar avea de "suferit"
daca pe acest principiu nu merge, atunci ar trebui sa gasesti o solutie ... gard mai inaltut, substante pt. tinut animalele la distanta ... stiu ca cineva povestea odata de ceva praf de adrei iute ... si ceva pe baza de piper

si ca OFF topic:

in vara cu cateva saptamani inainte sa ne apucam sa tencuit casa...eram la plimbare cu copilul iar un nene cu catelusul, pe langa casa mea trece un drumulet care duce pe campie si e cu drag folosit de posesori de animale (plimbare si sa isi faca animalele treburile) si numai vad ca se apoprie cainele de casa si isi face pe zid treaba, si desi a fost in lesa stapanul nu facea nici un efort sa il ia de acolo...ma duc la el si ii spun ca eu nu am construit casa ca sa aiba cainele lui unde sa isi faca treburile ... si imi spune pai "daca cainele lui MUSS ..." (adica muss = trebuie, dar este o forma aici a vb trebuie care indica mai mult obligatia si este un proverb "ca omul TREBUIE numai sa moara, in restul totul face la libera alegere!" ...
copacii si tufe sunt peste drum, dar cainele lui muss pe casa mea sa isi faca treburile .... asa ca i.-am spus ca poate "muss si eu sa ma duc la primarie si sa depun o plangere!" ... s-a uita urat la mine si a comentat ceva ... dar de atunci isi trage cainele departe de zid cand trece pe acolo ... normal ca nu m-.am dus sa fac plagere, dar daca s-ar mai intampla. ..... iar ca solutie....pt. alti caini care muss pe casa mea :rofl: am pus pe toata lungimea zidului trandafiri, sa muss pe ei nu direct pe zid, si sa ramana zidul tot cu pete :rofl: ; si intr-o zi a venit cineva de la primarie sa imi spuna ca scot trandafirii caci i.am plantat pe terenul lor ...si i-am spus ca ii scot daca la prima pata ce apare pe tencuiala imi suporta toate cheltuielile de zugraveala la casa ... i-am spus de poveste si de atunci am liniste...ba cand vin angajatii primariei sa taie iarba cu tractorajul au grija de trandafiri :rofl:
 

cereus

New Member
Câinilor nu le place mirosul de oţet. De exemplu, când sunt mici, le place să roadă anumite obiecte, cum ar fi un colţ de scaun, tapetul de pe perete, etc. Au locurile lor preferate de ros. Dacă dai cu oţet pe acele locuri câinele îşi pierde repede obiceiul de a mai roade. Nu ştiu cum ai putea rezolva cu grădiniţa din faţa casei, dar presupun că dacă ai stropi din când în când cu oţet marginea la care are acces, asta ar descuraja "infractorul". Metoda cu piperul e mult prea dură, câinele care inhalează piper are nişte dureri îngrozitoare. Cel puţin aşa am citit undeva. O altă metodă ar fi să plantezi gard viu, care să distragă atenţia câinelui de la plante şi să îi bareze accesul către acestea.

Numai bine

Cătălin
 

cosmina

New Member
Nu stiu daca functioneaza. Metoda mi-a povestit-o cineva. Oricum, daca nu te ajuta sa scapi de caini, face bine plantelor (indeparteaza diversi paraziti).
Deci, persoana care mi-a povestit, zdrobea catei de usturoi si ii imprastia prin strat. Se pare ca mirosul indeparteaza cainii. In orice caz sper ...
Metoda nu costa decat putin efort si se pare ca daca cainele respectiv e respins de vreo cateva ori, isi schimba locul.
 

angela draganoiu

Active Member
asa cum spunea Cosmina trebuie sa-l "convingi" sa-si schimbe locul.
dragul meu Cereus otetul mi s-a dovedit de nenumarate ori ineficient caci "fiara' mea daca a apucat sa faca intr-un loc acolo se duce si face iar otetul nu l-a oprit niciodata, l-a indepartat pentru o vreme apoi a revenit.
iti trebuie ceva timp si bataie de cap sa-l convingi sa-si schimbe obiceiurile.
 

dy.lahav

New Member
Multumesc pentru sfaturi

Multumesc mult pentru sfaturi....dar din cate am observat eu ,in special legat de acest caine, de cand incerc sa-l alung de cate ori il vad indreptand-se spre gradinita mea, parca asteapta sa intru in casa si sa -si marcheze teritoriul in lipsa mea. Mereu vad pete recente pe pietre(caci in afara de cateva flori si vreo 2 copaci,toata gradinitza cu pricina e plina de pietre negre).
Dar stie careva dintre voi de o metoda electronica..ceva in genul acelui fluier care ii indeparteaza,sau ceva de genul asta.Tin minte ca sunt oameni care isi cumparat tot felul de dispozitive, celor carora le e frica de caini,de exemplu, dar nu mai stiu exact despre ce e vorba si nici de unde pot cumpara.
Varianta de a impartasi problema mea vecinilor pica,pentru ca nu le pasa nici cat negru sub unghie....

Oricum,imi pare bine ca imi raspundeti,si poate voi gasi pana la urma solutia ideala,fara a chinui nici cainele prea mult,pt ca mi-ar fi mila de el sa sufere...in definitiv, nu e el de vina.
 

cereus

New Member
Acum mi-am amintit că există în comerţ granule speciale, "dog and cat repellent" care se presară pe locul cu pricina din grădină şi îndepărtează câinii şi pisicile, care îşi pierd obiceiul de a face acolo. Sunt eficiente, dar trebuie puse mereu şi devin costisitoare.

Cătălin
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
He,he,he,.......imi vine sa rid vazind cite metode vreti sa folositi...numai ca ei de multe ori sunt muuuult mai destepti.Ciinele acela stie si face special. :rofl: :rofl: :rofl:
Cind era Cora mica avea obiceiul sa puna botul pe orice se gasea de mincare pe masa sau pe dulap.Am incercat nenumarate metode de la ziar la fundulet(desi si atunci era mare!!! :D ) si pina la "certuri" zdravene.Si degeaba.Pina intr-o zi cind m-a suparat foooarte tare si i-am pus o bucata de carne indesata zdravan cu mult piper,sare si ardei iute.Sa nu chemati Asociatia de Ocrotire a Animalelor!!!!!!!
Dupa ce s-a lins pe bot de buna ce a fost a recidivat.....Dar numai o singura data si asta ca sa-mi faca parca in ciuda!
Daca studiati comportamentul animalelor voastre imi veti da dreptate.Ei stiu!!!!
Asa ca as avea un sfat.Stai de vorba cu stapinul sa-l tina pe linga casa dinsului....este cea mai buna metoda de a dezvata ciinele.El este cel care trebuie sa dezvete animalul.
Si poate daca-i explici si impricinatului........ :wink: cine stie???Poate va intelege......
 

WildRose

New Member
Stiati ca exista gard invizibil? Se foloseste special pentru aceste probleme. Este un dispozitiv conectat la un altul care este atasat de zgarda cainelui. O unitate centrala care trebuie montata in casa sau magazie, ferita de ploaie, langa o sursa de curent. Un fir antena care pleaca din unitate se monteaza prin curte pe unde NU mai vreti sa ajunga cainele, fir care se intoarce in unitatea centrala si inchide circuitul.(o bucla inchisa) si o zgardita electronica care lucreaza cu baterii, zgardita pe care o poarta cainele la gat.

Firul joaca rolul unei antene emitatoare iar zgardita simte apropierea de fir si avertizeaza sonor si curenteaza in momentul in care cainele ignora avertizarea sonora si continua sa se apropie de fir. simplu si eficient. Firul poate fi ingropat la 5-6 cm sub pamant sau sa il prindeti pe structuri existente( gard pomi casa etc). Il gasiti pe www.zgarda-electrica.ro
 
Sus