1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosirii acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Nuc - Juglans regia

Discuție în 'Fructe. Pomi si arbusti fructiferi. Pomicultura.' creată de isabella, 22 Oct 2009.

 1. crysty

  crysty Active Member

  Localizare:
  Galatz
  Gata este documentul pdf cu pozele din cartea Pomicultura Speciala publicata in 1974.
  @florin srcl Nu sunt 30 de pagini cu informatii asa cum am crezut ci doar 13 pagini.
  Exista si la dedeman o carte mai noua despre nuc (in colt pe un rastel langa rafturile cu ingrasaminte) din care jumate sau 3 sferturi este cu retete cu nuci care costa parca 30 lei si la inceput are informatii despre nuc.
  Am atasat si poza de la Cuprins sa se vada ca portiunea pozata despre Nuc este completa si nu lipsesc pagini.
  Oricine are nevoie poate sa citeasca online sau chiar sa descarce si sa scoata la imprimanta daca vrea.
  Am adaugat si semne de carte (bookmarks) chiar daca sunt doar cateva pagini de navigat.
  Documentul despre nuc poate fi citit online (click pe View Document) sau descarcat gratuit de aici : https://mega.nz/#!vk91DQLA!o6HPhl2hJC_KXifXubI_genO_CISu3iy7jUrSLiGynI
  [​IMG]
  Daca sunt probleme cu linkul, imi lasati comentariu si urc documentul si in alta parte (dropbox).
   
  Ultima editare: 16 Ian 2019
 2. florin srcl

  florin srcl Active Member

  Foarte tare! Mulțumesc mult! O carte despre pomicultură din 1974, în acel an eu mergeam pentru prima dată la școală în clasa întâi...
   
 3. crysty

  crysty Active Member

  Localizare:
  Galatz
  Cu placere . Se stie foarte bine ca manualele, culegerile si toate cartile tehnice de pe vremea dictaturii si chiar de dupa, sunt foarte cautate chiar si acum si pe olx pentru ca ele contin informatii adevarate intens dezbatute, rezultat al anilor de experienta ai elitei romanesti nu ca acum cand se face copy-paste la orice articol si se scriu carti din inchisoare cate una pe saptamana si ce e mai rau apar manuale scolare aberante cu informatii precum ca intestinele omului au cateva mii de kilometri lungime.
  Exista siteuri unde sunt postate manuale vechi romanesti pozate pagina cu pagina si ca sa le vezi trebuie sa platesti abonament. Initial am pozat cartea ca sa dau cateva exemplare in format digital pe un leu sau sa o postez pe astfel de site dar unele poze nu au iesit asa stralucite si in plus nu mai am timp de asta. Originalul l-am vandut pe olx si nu chiar recent ci prin 2015.
  Eu nu eram in clasa intai dar am vazut lumina tiparului in acelasi an cu cartea :-D
  Acum avem parte de asa zis carti tehnologice in librarii la raft scrise doar superficial, frumos colorate si la preturi de incepi a vorbi singur si care nici nu merita. Mai multa informatie cheie gasesti pe internet pe surse daca engleza nu e o problema decat intr-o carte cumparata din librarie scrisa de nu stiu ce savant.
  Matematica e o stiinta exacta si nu se schimba, cresterea/ingrijirea unei specii de planta nu se schimba decat poate dupa cateva mii de ani de evolutie asa ca si aici regulile raman cam aceleasi , asa ca multe carti chiar si dupa 50 de ani inca raman valabile.
   
 4. florin srcl

  florin srcl Active Member

  De acord! Rezonez întru totul cu dumneavoastră.
   
  crysty apreciază asta.
 5. florin srcl

  florin srcl Active Member

  crysty apreciază asta.

Distribuie pagina asta