nicotina ca insecticid

kriss

Member
radu.iulian a spus:
SALUT.Curtea mea a inceput sa prinda forma si m-am hotarat sa plantez flori cit mai multe.Anul acesta va fi un an de experimente pentru ca in primul rand sunt novice.Primul meu experiment afost cu butasi de trandafir pe care i-am pus in toamna iar acum au toti lastari (norocul incepatorului).Mi-a spus cineva ca pot folosi ca insecticid nicotina (tutun pus in apa iar cu apa sa stropesc plantele).A mai folosit cineva aceasta metoda? :idea:
MONIS a spus:
am auzit si eu....pe la metode mai.....naturiste....de a scapa de intrusi...si spirt sau sapun .....nu am incercat personal....
mg a spus:
Un citat :arrow: "Categoriile de insecticide din agricultura

Clasificarea insecticidelor este realizata in cateva moduri diferite :

* Insecticidele sistemice sunt incorporate in tratarea plantelor. Insecetele ingereaza insecticidul in timp ce se hranesc din plante.
* Contactul direct cu insecticidul este daunator insectelor. Eficienta este adesea legata de calitatea aplicarii pesticidului, cu mici picaturi care imbunatatesc performantele.
* Insecticidele naturale, precum nicotina sau pyrenthrum, sunt facute de plante ca forma de protectie impotriva insectelor. Utilizarea nicotinei bazata pe insecticide a fost ingradita in USA din 2001 pentru a preintampina eventualele probleme aparute prin contaminarea alimentelor cu aceasta.
* Insecticidele anorganice sunt fabricate cu metale si includ urme de cupru – si fluor, care acum sunt rar folosite, dar si sulf, adesea utilizat.
* Insecticidele organice sunt chimicale sintetica care comprina un numar mare de pesticide ce pot fi folosite.
* Modul de actionare – cum ucid pesticidele sau cum « dezarmeaza » un parazit – este un alt mod de categorisire a insecticidelor. Modul de actiune este important in prezicerea timpului in care insecticidul va deveni toxic si pentru specii care nu sunt direct legate, precum pestii, pasarile si mamiferele.

Metalele grele, precum plumbul, mercurul, arsenicul, ca si toxinele din plante, cum este nicotina au fost indelung folosite de-a lungul anilor. Multe plante au fost utilizate ca « rude » ale insecticidelor de secole, incluzand tutunul si pyrethrum. Unii fermieri au raportat succese in utilizarea spray-ului din alcolul cred fermentat ca un insecticid eficient.."
vedeti si aici :arrow: http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicotin%C4%83

Puse cap coada , cred ca se poate folosi cu masura .....
v.cristina a spus:
eu am incercat tratamentul cu nicotina si sapunul in mai multe randuri

ai sanse de reusita daca:
-observi de la inceput daunatorii si numarul lor este relativ scazut ca daca sunt multi nici o sansa .... si cum se inmultesc izbitor de repede trebuie sa fi mereu cu ochii pe dosul frunzelor..si nu numai
-repeti procesul de stropire des , in primele zile dimineata si seara iar apoi 1 data pe zi
-tutunul trebuie lasat la macerat cam 48 de ora inainte de stropire
-daca trandafiirii sunt apropiati din punct de vedere al distantei trebuie sa ii stropesti pe toti

eu una mi-am pierdut rabdarea cu produsele naturiste si am trecut la otravuri :evil: :evil: ...bafta!
 
Sus