Neopeat - fibra de cocos

vali

Active Member
Moderator
cornelia a spus:
Acum pot sa fac comparatie: nu se compara. Cel din Ungaria e mai bun. Imediat se "umfla". La celalalt aveam rabdare si 1 zi pana se umfla
Nu stiu ce sa spun... N-am patit niciodata, indiferent de unde am luat ”caramida”. Si de regula, luam de pe unde gaseam: Cora, Brico, Hornbach, florarii de cartier, totuna.
Toate s-au hidratat la fel de bine. Era suficient sa torn apa peste ea si in max. 10 min. imi umplea galeata de turba.
Ciudat...
Sau, am fost eu mai norocos :gandit: :)
 

Mali_

Member
Daca doreste cineva cocopeat, din cel de la kertimag, se gaseste la mine in oras. Pot sa il cumpar eu si sa vi-l trimit. Are si caramida mica si mare. Pe cea mare am dat parca 27 lei. Cea mica nu stiu cat costa.
 

marean

Active Member
Recomand cu multa caldura cocopeatul comandat pe internet,la adresa www.cocopeat.ro , am primit o caramida de 5 kg rapid , iar costurile,incluzand transportul ,au fost in jur de 30 ron , nu mai retin exact suma ( 20 ron caramida + taxele ) . Comanda se face simplu,si daca doriti inflormatii suplimentare se pot cere la aceeasi adresa de mail unde faceti comanda , cea de la Contact .
Este foarte,foarte avantajoasa oferta , caramida este enorma si produsul e de calitate,eu il folosesc cu succes in amestecurile de pamant mai retentive si la orhideele cu psbubli .
La mine,cocosul se umfla instant , il umlu , apoi il clatesc putin si il scurg si il folosesc imediat apoi fara nicio problema , toate in cateva ore .
Am plantat acum si seminte mai pretentioase,comaparativ,in pamant cu nisip si in turba de cocos , sunt curios care cum evolueaza mai bine,desi pe departe cocosul e mai aerisit si mai usor .
Am si o frunza de violeta pusa de 2 saptamani,astept sa vad cum evolueaza si ea,o sa 'raportea' rezultatele ! :wink:
 

marean

Active Member
Dezlegarea mult mai rapida decat am crezut .
Am verificat semintele din sera,cea din pamant nu 'zice' nimic,pe cand cea din cocos - tocmai ce a scos afara capul plantuta cea draguta de pachypodium :wink: .
Am mutat-o si pe cea din pamant in cocos,sper sa germineze ...
 

marean

Active Member
Pai cum sa procedez,iau un cutit si tai fasii pe care le pun in apa . Produsul e format din bucati foarte fine de cocos ( de aia ii si zic turba de cocos , sunt mai multe produse de cocos si nu trebuie confundate ) care , in contactul cu apa se despart una de cealalta si capata consistenta unui pamant cu bucatele mai mari .
Inainte de folosire se stoarce foarte bine si se poate amesteca cu multe lucruri(nisip,perlit) pt a-l face mai aerisit .
 

floare mica

Member
Multumesc frumos pentru explicatii, sa nu uiti sa ne spui cum se comporta frunza de violeta pusa in acest fel de substrat :astept:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
O sa fie o problema: o sa fie extrem de greu sa va dati seama cand anume trebuie udata frunza/planta.
 

marean

Active Member
Deocamdata e teapana :) !
Asa este,e greu , dar nu imposibil ...folosind de mult timp substratul asta,am inceput sa stiu cand trebuie udat dupa culoare si greutate a ghiveciului ...totusi,nimic nu e garantat :wink: .
 

marean

Active Member
Am incercat sa trag usor de frunza de violeta afara,insa nu se lasa clintita,banuiesc ca a facut deja radacinute,inca nu le pot vedea,dar cand vor mai creste,vor fi vizibile prin paharul transparent . :wink:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Stie cineva de o sursa de cocopeat/neopeat la caramida de 5kg in zona de vest ? Ma intereseaza o comada mai mare (20-30 bucati) si la Teba mi se pare cam scump transportul pina in Caransebes.
Sint interesat eventual de un distribuitor zonal preferabil in Timisoara sau din Ungaria. Ideea e sa iau multe la un pretz cit mai bun si sa nu ma coste transportul jumatate din suma totala.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
am citit ce s-a postat despre cocopeat, dar nu m-am lamurit complet. Pe mine ma intereseaza sa-l folosesc in gradina, pe site-ul www.cocopeat.ro se afirma ca este bun pentru ameliorarea solurilor grele, in sensul aerarii lor. De asemenea se specifica faptul ca retine apa si o elibereaza treptat, fiind util in caz de seceta. Intrebarea mea este ce se intampla in cazul in care , de exemplu, ploua o perioada mai lunga de timp, din moment ce este retentiv? Nu pastreaza prea mare umiditate , prea mult timp?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Mai stie cineva o sursa buna pt caramizi de cocpeat de 5kg in zona de vest a tzarii ?
 
Sus