NARCISE -PLANTARE IN "ROABA"

Blitz

Active Member
Buna, dragilor,

Am reusit in sfarsit sa primesc bulbii de lalele comandati mai demult si i-am plantat in gradina. Pana aici totul ok.

Dar: acum vine marea problema: la livrarea de lalele am primit cadou o mini-roaba cu 10 bulbi de narcise "tet-a-tet" si alti bulbisori de alta planta. Am asamblat mini-roaba, am pus in ea pamant de flori impreuna cu nisip si prietena fiului meu, cu rabdarea care o caracterizeaza, a pus bulbii. Nu am indraznit sa punem apa sau ceva si am lasat roaba in hol (neincalzit, nu are soare). Este ok asa? Mi-e nu stiu cum sa scot "robita" (ca roaba nu se poate numi la marimea ei) in gradina, arata tare, tare firava. Dar nici nu as vrea narcise de Craciun :wink: :wink: :wink:.

Rog AJUTOOOR :cry: :cry: :cry: !

Multumesc anticipat!
 

albela

Active Member
Si eu am primit acelasi cadou in primavara dar cu bulboase specifice perioadei. Nu am plantat nimic in ea, bulbii respectivi i-am pus in gradina, iar roaba am folosit-o ca masca pentru alte ghivece (cu farfuria aferenta).
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Eu cred ca numai chinui bulbii daca ii pui in "roaba"....daca a vanit "bonus" de obicei nu are cine stie ce viatza/valoare. E pina la urma o chestie de gust, mie nu imi place ideea de "roaba cheap".....si nici sa expun bulbii la conditii mai vitrege decit e necesar, dar daca ii gasesti vre-un loc in care sa se potriveasca pune altceva, nu bulbi, eventual ceva plante joase care atirna. Daca roaba (cu pamint) ramine afara peste iarna o sa inghetze mult mai rau decit pamintul si va fi mult mai rece in pamintul respectiv, deci e mult mai cu cintec. Eu as folosi-o totusi in primavara.
 

iraira

Member
Si eu am primit una, dar nu am plantat in ea, lemnul nu este nici macar lacuit si am tinut-o de decor.Bulbii o sa-i pun direct in pamant afara
 

Blitz

Active Member
Cata dreptate a ai avut, POSTGEO!!!

Desi am tinut "robita' inauntru, nu am udat, abia acum am scos-o in curte--- avia se vad trei fire de nu stiu ce.

Si restul care l-am primit bonus (o planta a carei bulbi semana cu mancarea de caini :rofl: :rofl: :rofl: , aduce cumva a anemone) din vreo 100 de bucati au isit 5 si a inflorit una.

NU MAI VREAU PLANTE de la PRODUCATORI CELEBRI!!!

P.S. Si lalelele din supermarket de Romania, respectiv ex-RDG dau CLASA celorlalte din TARA LALELELOR :D :D :D

<a><img src="http://i212.photobucket.com/albums/cc144/sji_2007/th_IMG_4517.jpg" border="0" alt="3 surori din RDG"></a>
P.P.S.
Daca poza este prea "mare", rog stergere!
 

iraira

Member
Eu am plantat continutul roabei in gradina(narcise galbene si echinodox) si mi-au cam iesit aproape toate..ieri am vazut chiar o narcisa mica inflorita, iar echinodoxul are bobocei.
 
Sus