Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum)

roxy

Member
multumesc mult cornelia. pe fiola scrie ca se dizolva in 10 l de apa pentru legume si 20 de l pentru pomi. cred ca incerc totusi in 10 l sa vad daca reusesc.
 

michaela

Active Member
si la mine au facut dezastru musculitele albe in muscate si fuchsii am dat si mospilan si victenon si....decis.....ma mir ca n-au decedat .....dusuri....scotch.....DEGEABA... in zadar stau lipite pe dosul frunzelor si nimicesc tot din bietele plante
de-abia astept sa se incalzeasca sa le dau afara pe toate asa voi scapa de ele.....cel putin se inzdravanesc plantele
mospilan eu am pus in 5 l de apa?!?!?!?
 

roxy

Member
mospilanul si eu l-am pus tot in 5 litri de apa. eu am cumparat ieri o solutie si le-am stropit. dupa ce mai dau de cateva ori va spun rezultatul. sper sa moara ca nu le mai suport.
 

Fleur

Active Member
Scapati de musculita doar daca stropiti la fiecare 7 zile alternand solutiile. Eu mospilanul l-am preparat 1/2 plic la 2 l apa. Rezultate bune se obtin si cu talstar, dar cel mai bun mi s-a parut confidorul, care din pacate nu se mai gaseste.
 

Floria

Active Member
Michaela, pentru musculita alba este foarte bun Confidor, daca vrei iti cumpar eu maine din Matache ca am mai luat si saptamana trecuta si au.
 

Fleur

Active Member
Floria, sa dai de stire daca mai gasesti Confidor in Matache sa rog si eu o prietena sa-mi ia. Mie mi-au spus de la un magazin ca nu ne mai da voie UE sa-l folosim si de aceea nu se mai gaseste. Este nemaipomenit pt afurisitele de musculite albe.
 

Fleur

Active Member
Multumesc Floria! Tare s-a mai scumpit. Sau profita unii ca nu se mai gaseste.
Poti sa-mi spui magazinul de unde l-ai luat?
 

Floria

Active Member
Este singurul magazin Fitosanitar din Piata Matache intr-un gang, pe o straduta de la Agentia de Voiaj (Calea Grivitei) spre piata, nu stiu cum se numeste.
 

michaela

Active Member
Floria mii de multumiri chiar astazi am stropit tot ce avea musculita saru`mana mult
<a><img src="http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000200C0.gif"></a>
 

roxy

Member
trebuie sa caut si eu altceva pentru musculite. am stropit cu o solutie de la Florasol si mi se ingalbenesc toate frunzele :x . tare mi-e frica sa nu moara.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu am dat initial cu Mospilan si apoi cu Victenon. Vad ca au disparut dar ca sa fiu sigura mai verific si maine pe lumina
 

roxy

Member
mai murisera si la mine dupa ce am dat cu mospilan dar am zis sa mai incerc si cu altceva, si cred ca am dat-o in bara :(
 

Fleur

Active Member
Trebuie stropit la 7 zile continuu, mai ales daca aveti plante sensibile la musculite (cercelusi, datura, petunii etc) fiindca nu poti ajunge cu solutia de fiecare data absolut pe sub toate frunzele si ele se inmultesc iarasi. De fiecare data se foloseste alta substanta iar solutia se utilizeaza in ziua in care a fost preparata.
 

ghia_don

Active Member
Si eu am stropit azi fucsiile, muscatele si lantana, ca iar mi-au facut o surpriza afurisitele de musculite :cry:
 
D

dyayzh

Guest
La sfatul unei d-ne inginer horticol am stropit fucsiile care aveau musculita alba cu Topsin in combinatie cu Bionat. Ciudat este ca bionetul nu are nici o treaba cu uciderea parazitilor, ci ca vitaminizant general. Cum de am scapat usor de musculite?
 

iza1202

Member
Am fost curioasa sa vad ce este Bionatul, mai ales ca recomandarea a fost data de un specialist Dyei http://64.233.183.104/search?q=cache:eek:l ... lr=lang_ro . Mi se pare frustrant faptul ca pe toate indicatiile de utilizare, inclusiv la insecticide, acaricide s.a nu fac referire si la plante de-ale noastre, ca doar nu toti avem livezi, legume sau mai stiu eu ce culturi. Mereu trebuie sa te bazezi pe indicatiile vanzatoarei ca sa stii ce concentratie ar fi buna :( .
 
Sus