Muscate pe balcon - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

MASCHA

Active Member
Ce mari si frumoase sunt!Cati ani au ?Infloresc de mai multe ori pe an,sau numai acum primavara ?
 

R@MONA

Active Member
Multumesc!
Pe cea rosie am cumparat-o vara trecuta, iar pe cealalta am prins-o din butas acum doi ani; infloresc aproape continuu pana toamna;in aceasta primavara nu le-am mai tuns, au inflorit foarte repede, nu ma asteptam. :) Cu iernatul imi este greu, in iarna aceasta mi-au decedat foarte multe, trebuie sa le completez iar..... :evil: :evil: :evil: .
 

karmenutza

Member
Am cumparat o muscata curgatoare dar mi-au vandut-o cu un "guleras".


Oare ce sa fac? Sa o las asa sau sa incerc sa-i scot gulerasul? La prima incercare nu am reusit. Daca o las asa, nu mai "curge...."

Si mai am una, mai veche, careia i s-au inrosit frunzele. Nu toate, cateva. Ce poate fi?


Multumesc!
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Nu are nimic muscata ta.Asa "imbatranesc"frunzele.
La cea alba,gulerasul are scopul sa sustina lastarii.Poti sa o lasi si asa.
 

Rose

Active Member
Ramona, sunt dementialeeeeee! Am cumparat si eu cateva, insa nu stiu ce le fac...le mor boboceii! Le ud la 2 zile.
 

akhalteke

Member
Si eu am cumparat de curand una curgatoare cu guleras, eu i l-am lasat pt ca o mai protejeaza cand se pornesc vanturile nebune pe la noi. De curs eu zic ca tot o sa curga, pt ca va creste destul de repede si o va porni peste guleras.
 

karmenutza

Member
Atunci o las asa cu gulerasul. Si-asa bate vantul mereu pe aici. Si mai sunt si la ultimul etaj, se simte mai puternic vantul. Celelalte muscate, saracutele, sunt campioane la trante de la atata vant. Le-am pus o coarda elastica ca sa nu mai zboare pe jos. Si ghivecele sunt destul de grele, pline cu pamant.
 

akhalteke

Member
Ohoo, asa e si la mine, noi suntem pe colt si tare expusi la vant. Eu le mai ancorez de balustrada pe care pot, dar tot mai am de ridicat ceva ghivece dupa un vant puternic. Noroc ca nu au unde sa cada, doar se rastoarna, pe suportul prins de balustrada spre curte am pus doar jardiniere, ca alea sigur nu zboara. :)
 

karmenutza

Member
Am o muscata englezeasca pe care a napadit-o o vietate sau doua. Sunt niste insecte mici, care seamana cu puricii verzi si altceva foarte mici, albe. Nu zboara cele albe, nu cred sa fie musculite. Stau asa pe frunze. Cele verzi stau in grupuri, pe locul unde se prind frunzele de tulpina. Cand le ating, cad pe pamant. Ce pot fi astea si cum le omor?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus