Muscate pe balcon - partea a II-a

anknic

Active Member
tata zicea ca mama lui tinea muscatele in beci iarna, dar cred ca totusi era vorba doar de cele zonale...
 

laural

Well-Known Member
Da ! si ai mei tin muscatele zonale tot in beci, le cad frunzele, dar primavara isi revin. Trebuie tunse scurt ca sa ramana compacte. Tratamentul asta merge la muscatele zonale "de vita veche" ca sa zic asa. Soiurile astea mai noi, mai fitoase cum le zic eu, nu stiu daca ar rezista :?
 

leonora

Active Member
Aveti dreptate Domnul Popescu,chiar daca am pierdut mai multe soiuri de muscate straineze tot ma incapatanez sa achizitionez :) .
 

adrianam

Well-Known Member
Eu tin si muscatele clasice (inclusiv soiuri cumparate acum din comertul nostru) si pe cele curgatoare, in beci, unde au lumina cam slaba de la doua ferestruici cu plasa de sarma, iar temperatura variaza intre 5-10 gr.C. Le tund toamna cam la 15-20 cm, sa aiba cate un mugure pe fiecare ramura si le ud cam o data pe saptamana.
Muscatele clasice nici macar nu le duc cu ghiveci, le scot si cu pamantul care le ramane pe radacini le inghesui pe toate intr-o singura jardiniera care este mult mai usor de carat. La ele nu prea am avut pierderi. Inainte le bagam intr-o punga de plastic pe care o inchideam ermetic si nu umblam la ele pana februarie-martie. Anul trecut insa le-am pus in jardiniera usoara si parca au pornit mai repede in vegetatie primavara.
 

MASCHA

Active Member
Eu le tin la 15 gr.(cam mare pentru muscate) si in primele luni nu le ud ,anul acesta fiind o iarna mai blinda le-am udat prin februarie si observ ca una a murit :( sunt convinsa ca de la udat :cry:
 

Neriya

Member
si mie imi sunt dragi muscatele, am doua jardiniere (la bloc) in care am avut mereu de cativa ani incoace, si urmeaza ca anul acesta sa umplu cu ghivece pridvorul casei (aprox. 20 m liniari). Am admirat toate imaginile postate de voi si lista mea de dorinte s-a lungit foarte mult :)
 

Neriya

Member
sunt f frumoase!cea roz e asa de finuta!
mi-am cumparat si eu cateva muscate (pelargonium grandiflorum)





 

leonora

Active Member
Va multumesc,ea zice ca doar le-a schimbat pamantul in toamna,nu foloseste ingrasamant,au soare toata ziua si cam atat.Din ianuarie are muscate inflorite si cum m-am dus in vizita duminica,le-am pozat sa le fac vedete :rofl: . Eu cred ca le descanta ceva :) .
 

tama

Member
frumoase musccatele.
azi ma duc la socroshenie in vizita si le voi coafa putin.
eu le bag in camara toamna tarziu iar prin oianuarie=februarie le coafam si le lasam in hol.
cum aici nu am unde sa le tin am tot amanat coafarea lor.
ma gandeam sa le scot afara, desi nu stiu daca nu va fi prea devreme cu vremea asta schimbatoare :gandit:
 

ghia_don

Active Member
Si eu ma gindesc sa le scot din adapost si sa le duc in solar..sper ca de acum sa nu mai vina chiar asa un val de frig cum a fost acum, si sa patesc cu ele cum am patit cu rasadurile :( .
 

tama

Member
offf, am adus acasa aproape toate florile. cand a auzit socrella ca vreau sa coafez florile acum si la duc acasa altadata, ea mi le=a scos in curte :mrgreen:
le=am luat acasa necoafate, le voi face ceva maine ca a inceput sa ploua fix cand ama juns acasa si le=am debarcat prin ploaie
sa speram ca nu vor mai fi temperaturi sub 0 :rugaciune:
 
Sus