Munstead Wood (David Austin)

dalailana

Member
munstead wood este la mine in al doilea an si vara trecuta a facut flori destul de putine si nici nu a crescut mai mult de 1 m desi este plantat in sol bun si ferit de soarele de amiaza dar cu soare dimineata. nu sunt prea multumita de el ma asteptam sa fie mai florifer si mai puternic. Este insa foarte parfumat. Ii mai acord o vara, daca nu isi imbunatateste comportamentul il dau la schimb.
 

belisima

Well-Known Member
:Dce pretentioase suntem!si eu m-am mirat de al meu, dar l-am inteles , l-am primit cu radacina cam sectionata, deci ii trebuie o vreme ca sa se acomodeze la noul loc....
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Dalailana, englezestii nu toti se umplu cu foarte multe flori. Unii fac flori mai putine insa continuu. MW iti trebuie rabdare cu el, in primii ani mai degraba se taraste pe sol decat sa se inalte. In plus nu se arde, decat foarte putin, supota bine soarele direct. Nu are nevoie de umbra dupa-amiaza. Poate fi si acesta un motiv pt care nu infloreste asa bine.

De exemplu, eu am plantat Summer Song intr-o pozitie unde are soare doar dimineata. Nu ii place deloc, dupa 3 ani are 2 bete rahitice si flori 1-2 de 2 ori pe sezon. E clar ca trebuie mutat, cu toate riscurile legate de arderea petalelor, nu are sens sa insint sa il mai tin tot acolo. Nu ii place si pace.
 

elianna

Well-Known Member
Eu l-am plasat dupa inaltimea indicata pe HMF - 90 cm. Am avut surpriza ca a crescut foarte mult si s-a ramificat suficient de bine pentru primul an. Are cam 5 lastari de 1 m dar sa vad cu ce raman in primavara. A facut suficiente flori pentru primul an, ultimile fiind la sfarsitul lui octombrie. Ajung la vorbele lui roxpel: solul conteaza:)
Este in soare pana pe la 5 p.m. iar florile tin destul de bine.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
La cat de mari cresc englezestii la noi, iti vine a spune ca le merge mai bine in clima din Romania decat in UK. Cand e vorba de inaltime, adaug mai mereu macar o jumatate de m in plus fata de ce scrie in specificatii. Si incerc sa citesc comentariile de pe HMF. Daca unul singur scrie ca se face mai mare, e clar ca la noi chiar se va face mai mare :)
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Frumusel e putin spus! Este superb!!! Incredibil ca flori mari a facut fiind in ghiveci. L-ai pus in gradina? Sau l-ai pastrat in ghiveci?
 

dalailana

Member
Muntean woody se arde la soare cel puțin în București cu soare toată ziua lângă un zid alb florile se stafideau și petalele se uscau. Ma așteptăm mai mult de la el. A avut aceleași condiții ca Lady emma Hamilton și ea face flori pe banda rulanta sa- dezvoltat frumos rotund frunziș bogat și florile se ard mai puțin dar pentru ca e asa de harnica ii pun o umbreluta după amiaza serios
 

dalailana

Member
Acasă și Muntean wood intre-adevar a făcut 4 lăstarilor labartati și unul foarte lung toamna. Cum sa ii acord 4 ani când gradina are doar 30 mp s-o sunt pe piata o mulțime de trandafiri robuste și floriferi?
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Albul reflecta lumina, deci da, da este posibil ca asta sa aiba un rol in arderea mai profunda a petalelor. La mine, MW ( tot in Zona Bucuresti) s-a ars mult mai putin decat Tradescant de exemplu. Si am trandafiri din care nu mai ai ce alege dupa o zi de canicula bucuresteana (de exemplu Kronenburg sau Lili Marlene). Tocmai pentru ca am vazut trandafiri arsi cu mult, mult mai rau decat MW, cred ca MW se prezinta acceptabil pentru un trandafir de aceasta culoare.
 
Sus