Monstera

melu

Member
merci mult. :hug: ...sigur ca mai repede cumparam daca e doar atat.... ca nici cu confectionatul nu-i chiar simplu...si din cate ai spus cele de acolo par facute cu "cap".
 

dipisor78

Member
Buna, fetelor! :D
Ghiveciul in care sta philodendronul nu are gauri pt. scurgerea apei.
Trebuie neaparat sa-l scot si sa le fac sau poate sta si asa planta asta?
 

karmenutza

Member
Incearca sa dai gaurile fara sa o scoti :) . Daca radacinile sunt prea jos, e riscant. Dar daca e transplantata de curand, poti incerca, dai doar de pamant. Cu un cutit cu varf ascutit (nu rotund, bont) incalzit bine-bine in foc, la aragaz e simplu. Si iti tine cineva de ghiveci iar tu il gauresti. Dar numai la cald, ca altfel merge greu....
Eu am facut asa cand am plantat si am uitat sa fac gauri la ghiveci nou. Dar sigur nu ajungeau radacinile pana jos, ca stiam ce am plantat :) .
 

Timy

Member
M-am saturat de monstera mea. In timpul iernii nu a primit multa lumina, si a inceput sa fie ft. lunga, deci l-am taiat in bucatele mici, cu o frunza+o radacina aeriana, si le-am pus in apa. 3bucati a facut radacina, una un lastar, deci evolueaza cum am vrut eu. :mrgreen:
 

zi_inflorata

Member
Moderator
am si eu o monstera la birou, vai d ecapul ei - o paluga inalta de vreo 2 metri, cu toate frunzele arse si uscate. Tullpina este insa verde. As vrea sa o rup cam la 50 cm de la ghiveci pentru a se reface. cRedeti ca am vreo sansa?
 

Raven77

Member
Ai toate sansele. Trebuie doar sa tai bucati de tulpina ( o bucata = 2 segmente tulpina), pui fiecare bucata pe orizontala in pamant la 5 cm adancime cu mugurii in pozitie laterala. Mult succes!
 

bluegeannie

Member
Am si eu o monstera pe care am cam ciopartit-o...Pacat ca nu i-am facut poze inainte si dupa. Acum e bine-mersi, dar initial era cocosata rau. Inchipuiti-va o tulpina stramba ca o virgula din care porneau frunze mari in unghi de 90 de grade!!!. Ocupa si loc si arata groaznic.

Dupa cum ziceam, am scos-o din pamant, am ciopartit-o, in vara - iunie - si acum iata rezultatul.
http://ro.fotoalbum.eu/geannieblue/a372171

Am avut un pic de evenimente, si ea si eu, ca initial am inundat prin casa cu lastarii pusi la prins in sticle taiate de 2,5 l daramate de curent...ca deh, asa e cand e sa se intample...dar acum vad ca ii merge bine.

Era sa o omor si eu din greseala ca uitasem sa gauresc ghiveciul dupa ce am pus-o in pamant, pe urma l-am gaurit prea tare si a curs apa din el, de iara am inundat prin casa :p si apoi am ajuns la varianta din poza cand toate sunt bune si frumoase.

Singurul inconvenient e ca ii curge un soi de seva sau nu stiu ce substanta de pe frunze si parchetul e cam lipicios in jurul ei. Cred ca e normal, nu? Va intreb si eu pe voi, proprietarii de monstera.

In plus, din cand in cand are niste pete mici maronii pe frunze - pe interior si pe exterior. Eu le-am sters cu o carpa moale umezita cu apa dar ma bate gandul sa ii mai dau cu ceva ca au inceput sa ii apara din nou si pe tulpini, un pic. Voi ce stiti de asta?
 

dana_rusu

Member
petele maronii s-ar putea sa fie coselii,un parazit nenorocit care sta lipit de planta ,fa o solutie cu sapun si sterge-le de pe tulpini si frunze,si substanta aia uleiaosa s-ar putea sa fie tot de la ele.
 

danya

Active Member
Am o monstera de zece ani si i a mers bine. Acum au inceput sa se ingalbeneasca din frunze... :( Ce o fi patit?
 

Roxana

Active Member
cred ca este din cauza apei. asa pateam si eu cu ea. Monstera nu este o planta iubitoarea de apa. Eu o ud cam de 1-2 ori pe saptamana si ii merge bine.
 
Sus