Nu am pus . Eu mereu le usuc si folosesc asa.
Isi pastreaza componentele si concentratia mai mare.La congelat...nu stiu ce sa cred de cum asi pastreaza calitatile. :?
Menta din gradina mea are culoare verde inchis cu reflexe rosiatice.Este foarte invaziva dar i-am limitat teritoriul cu ajutorul unei benzi ondulate de culoare verde (nu stiu cum se numeste) ce se gaseste la articole pentru gradinarit.
Sunt fel de fel de varietati si hibrizi.Cu fel de fel de feluri de frunze si flori.
Mai verzi,mai galbui,flori mai inchise sau deschise la culoare.
Piperita este un hibrid.Nu vad de ce nu ar invada si ea.......Sa ii opreasca expasiunea faptul ca e o "incrucisata"?
Eu am menta ,tot asa ,cu tenta movalie si inca una care am cumparat-o de la cineva adusa din Maroc.Este foarte faina la miros si are frunzele rotunde.Este inca mica si atata de firava.
Difera f, mult de menta noastra.Daca se mareste tufa(vad ca o face cam greu) am sa pun si in ghiveci,preventiv, ca nu stiu cum se comporta la clima noastra.
Am sa pun poze cu ea.
Are alt miros si frunzele sunt mult mai mici.
Este mirosul si gustul ceaiului turcesc(daca ati fost pe acolo sau ati baut la vre-o ceainarie turceasca).
Am sa o pozez dar nu am timp acum de pus nimic pe calc.ca am tare multa treaba
Oauuu!!!Codrina ce idee mi-ai ,,redat'' ca am uitat de delicatesa asta de ceai.M-am pus numai pe kombucha pt. ca este extra dar am sa diversific putin gustul papilelor si sa-mi trag si eu un ceai ca doar am si menta ca a ta si tot pe langa un gard si zid.
Riscul va fi un scaun cu probleme dar pt. un asa ceai reconfortant si racoritor metita sa ma chinui putin
Plantele pentru ceai se folosesc doar uscate la umbra ca sa-si pastreze calitatile si aromele.Eu folosesc menta in combinatie cu izma,sunatoare si macese.
Este un ceai excelent,delicios si reconfortant.