Maci

elianna

Well-Known Member
Am avut si eu 4 maci pereni. Unul a disparut, altuia i-au mancat melcii frunzele si a murit, unul nu a mai rasarit anul asta iar al patrulea are ditamai bobocul de vreo saptamana dar nu vrea sa se deschida:ros_unghii:
 

adrianam

Well-Known Member
Se pare ca sunt mai sensibili decat alte plante! Prea fitosi pentru gradina mea!
Daca ma parasesc si ai mei nici nu mai cumpar altii!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
la mine nu sint fatzosi decit unii.. o minoritate, o majoritate sint foarte rezistenti....



Iata ce continua inflorirea



 
Ultima editare:

elianna

Well-Known Member
Din cei 4 maci plantati, mi-a inflorit si mie primul, ultimul si unicul mac. Nici nu mai stiu cum il cheama.
 

elianna

Well-Known Member
Doi dintre ei, luati la comanda din Polonia, i-am plantat primavara trecuta in aceeasi zona. Au rasarit amandoi dar n-au inflorit. Anul asta a rasarit numai unul. Nu pot sa ma uit dupa celalalt pentru ca mi-a rasarit Myosotis chiar pe langa ei si astept sa se treaca. Unui al treilea, plantat tot in primavara, i-au mancat melcii frunzele pana n-a mai rezistat iar al patrulea, plantat cam in vara a disparut cu totul, cred ca din vina mea. Ultimii erau de la o prietena.
 

gowriel

Member
Salutare tuturor!Aveti idee daca macii cresc si prin solurile imediat aproape de mare?Sau am vazut eu altceva la Vama Veche week-endul ce tocmai a trecut pe malurile aproape de granita cu bulgarii?!Erau o gramada,dar foarte frumosi!Cu toate ca sunt sigur ca asta erau dupa ce am vazut pozele de aici,doar ca erau un rosu aprins si cam micuti nu foarte inalti!
 

Ioana Hotea

Active Member
Buna!
Am si eu o intrebare. Am plantat la sf lui ianuarie maci pereni. I-am pus in vase mai marisoare, ca sa ii pot transplanta fara sa le deranjez prea mult radacinile (am inteles ca sunt sensibili la aspectul acesta). Mi-au germinat bine dar cresterea a fost foarte inceata, o luna au stagnat la propriu, au si murit cam jumatate.. Eu speram ca prin aprilie sa ii pot muta in gradina, dar nici chip de asa ceva. Am scos ghivecele afara si le-am asezat mai la umbra (mi-a fost frica sa le pun la soare ca fiind ghivece sa nu se usuce prea tare) si acum vad ca si-au mai dat drumul, au 4-5 frunze, arata ca niste rasaduri mititele..
Ce sa fac, sa le plantez sau sa le tin la ghivece pana in toamna? Mi-e frica sa nu dea inapoi daca le deranjez la radacini, la cat de greu au pornit in vegetatie. Dar la ghiveci mi-e frica sa nu resimta caldura prea tare, la vara.. Oare pot trece vara in ghivece sau sa risc sa ii plantez in gradina?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Daca sint maci orientali, ei intra in repaus in perioada de seceta......In pricipiu poti sa ii pui in gradina, dar intr-o zona in care au si soare si umbra... preferabil sa nu cada soarele cel mai puternic peste ei...
 
Sus