Maci

cristinaf

Well-Known Member
Au inflorit macii mei pereni obtinuti din seminte, toti corespunzator cu eticheta, Princess Victoria Louise. Chiar imi pare rau ca la maci nu e ca la caldaruse... speram sa ma trezesc cu mai multe culori. :mrgreen:
 

cristinaf

Well-Known Member
In primavara lui 2013 au fost semanati, prin vara transplantati in gradina, iar anul acesta au inflorit.
 

elianna

Well-Known Member
Eu am plantat in primavara din comanda de la Swiatcebul si abia au cateva frunzulite. Cred ca anul viitor am sa vad flori.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Nu chiar toti, dar marea majoritate..... si nu sint tzepoase... sint mai degraba paroase.
 
Bună, sunt nou pe aici... Sunt şi un fan de-al macilor, de altfel (aşa se explică şi avatarul meu)... În primul rând, aş vrea să vă întreb: Papaver somniferum (maci de grădină) nu creşte careva? Că tare aş vrea şi eu să am prin grădină... Până acuma am doar maci de câmp.. Dar sunt în căutare de orientali şi "somniferi" :)
Un ultim lucru, aşa, ca fapt divers: Mă plimbam astăzi pe malul Crişului Repede (stau în Oradea) şi am găsit pe acolo nişte varietăţi albe de Papaver dubium (mac grecesc)... Le-am smuls şi le-am pus într-o vază cu apă... Mâine vreau să îi plantez în ghiveci (momentan) dat fiind faptul că sunt foarte rari prin zona asta... Credeţi că ar rezista anul acesta într-un ghiveci mare pe balcon? (şi când spun mare nu glumesc, încape în el un copăcel micuţ)...
Un alt lucru interesant: Recunosc, m-am plimbat pe mal în căutare de maci roşii şi nu am găsit niciunul! Vă daţi seama! Anul trecut erau o grămadă! Anul trecut nu am văzut niciunul alb, ci numai roşii... Acum.... Eh, cred că ăştia roşii sunt mai puturoşi, dar lasă! O să îi prind eu la un moment dat!
Înainte să vă spun noapte bună (e ora 02:15 când scriu asta), mai vreau să vă "mărturisesc" ceva... Deci, astăzi seară căutam pe internet specia de mac care ar putea fi şi am descoperit un lucru (pe care probabil voi îl ştiaţi) care nu e chiar aşa mare lucru, dar vreau să îl povestesc. Deci, cum am spus mai sus, macul meu alb este Papaver dubium (mac grecesc) care poate veni în două variante: roşu şi alb (din care am eu acum)... Şi anii trecuţi aveam eu prin grădină două tipuri de maci roşii:Unul care avea în interiorul florii pete negre şi unul care nu avea acele pete în interior... Ce mă gândesc eu? Că poate ăla o fi bolnav sau ceva... Staţi liniştiţi, nu l-am smuls.. Doar că, eu abia acuma, căutând pe internet, am văzut că este varianta roşie de Papaver dubium (mac grecesc), pe când celălalt, cu pete negre era binecunoscutul mac românesc comun (cu toate că în general denumirea este de mac european comun, dar, nah!) şi anume, Papaver rhoeas!
Faza naşpa din tot ce am expus mai sus este că am pierdut varianta roşie de Papaver dubium, dar lasă, că anul ăsta o să am plină grădina şi o să fie şi pline ghivecele de Papaver dubium (şi alb şi roşu) şi de Papaver rhoeas! :p
 
Anasstasia, mai am eu citeva seminte , nu stiu daca mai sint viabile ca-s de acum doi ani, dar pot sa-ti trimit si vei vedea . Daca rasar si ajung la maturitate in gradina ta nu mai scapi de ei...dar sint asa frumosi..
Uite-i la mine ..aici sint rariti foarte mult, ca daca i-as lasa pe toti care rasar primavara n-as mai avea si altceva in gradina.. :rofl:
Ăştia-s maci de opiu? Vreau şi eu! De unde i-ai luat?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Daca vrei din astia rosii de mai sus.... probabil pot sa string citeva semintze. Daca vrei si radacini de orientali cu atit mai bine..... la macii orientali care ii am eu nu prea am vazut sa fie viabile semnitzele... dar la astia anuali da.... in fiecare an apar fara sa ii ajut cu ceva...
 
Sus