PS: Dar pe mine mă interesează dacă o să supravieţuiască macul ăla alb în ghiveci.... Că momentan o duce bine
Păi, ghiveciul e foarte larg şi destul de adânc... Cred că are o înălţime de 70-200 de cm... Ce spuneam: Am aflat că specia de mac alb este Papaver dubiumNu i-am crescut niciodata in ghiveci..... dar nu sint plante pretentioase... ar trebui sa fie ok.... le trebuie insa ghiveci adinc pt ca au tendintza sa creasca pe adincime.....adinc si nu prea larg. Caut si eu ghivece din alea.... pt cind am prea multi maci.... sa zicem 10-12 cm diamentru si 25 cm sau mai mult adincime.
Cred ca daca ii pui intr-o galeata de 5 litrii care se dreneaza bine ar trebui sa fie ok.
Cred că e o specie de mac de câmp... Unde am citit eu pe net, pe engleză, popular i se zice: mac grecesc. Şi există două tipuri de mac grecesc:albă (Din care am eu) şi roşie. Specia este Papaver dubium. Ai aici un link:Pai sint multe feluri de mac alb.... inclusiv din astia orientali din care am inceput sa colectionez. Probabil vrei sa zici mac alb din ala de camp ?
Eh.. cu asa ghiveci mare or sa o duca ok si la iarna...
Mie îmi e cam frică să folosesc P.somniferum (au murit o grămadă de oameni de la el, din cauza supradozei şi nu doar atât), plus că nici nu am de unde să iau. Citisem totuşi, pe mai multe site-uri medicale pe net că şi P.rhoeas ajută la insomnie.Asta nu e somniferum, ci pare sa fie macul de camp, dupa cum arata... inseamna ca nu ajuta la insomnie.
PS:În plus, am aşteptat sfaturi de la voi, dacă careva de pe forum a făcut ceai de mac şi a încercat... Să îmi zică şi mie, că sunt tare curiosMa indoiesc ca 6 petale vor face ceva la insomnie.... dar sigur nu or sa strice...