Maci

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Ultimul mac peren in sezonul asta si citiva maci de gradina anuali...

 

carla

Active Member
Am si eu din astia rosii batuti, dar aparatul meu nu scoate culoarea rosie cum trebuie, asa ca vi-i arat pe cei mov. Ca tot e la moda :)

 

victoria222

Active Member
Ce frumosi sunt movuliii vostri. Am avut si eu niste surprize din seminte. Pacat ca se trece floarea asa repede. Am lipsit de acasa cinci zile si intre timp au inflorit si s-au trecut vre-o zece flori din astea grasune de mac anual. Mi-am dat seama dupacapsulele cu seminte care acum sunt foarte multe.
 

victoria222

Active Member
Sa va mai rasfat putin cu macii mei anuali care infloresc neobosit. O planta anuala plina de surprize. Din fiecare samanta a iesit o culoare diferita, am inceput sa astept cu sufletul la gura sa se deschida bobocii sa vad ce culoare si forma va avea floarea noua.La anul le voi aloca mult mai mult loc in stratul cu flori.
<a><img src="https://lh3.googleusercontent.com/-u_rDu5HN0Ek/ThDNVl1AOdI/AAAAAAAAA2Y/erpq20gfgcU/s144/DSC_0560.jpg" height="144" width="96"><a><img src="https://lh4.googleusercontent.com/-SPRQ8yKOs_8/ThDNWKgbqKI/AAAAAAAAA2c/VX2kQiDMXIo/s144/DSC_0555.jpg" height="96" width="144"><a><img src="https://lh4.googleusercontent.com/-0G-J8OMiRoA/ThDNVsahhyI/AAAAAAAAA2U/x24oYFnAzro/s144/DSC_0552.jpg" height="96" width="144"><a>
<img src="https://lh4.googleusercontent.com/--9fF_wKbJpI/ThDLjO9PknI/AAAAAAAAAso/iZ3U-D0tPgM/s144/DSC_0206.jpg" height="96" width="144"><a><img src="https://lh4.googleusercontent.com/-kUh13X0oSNM/ThDLlG0LHBI/AAAAAAAAAsw/JKpka6jIKmE/s144/DSC_0209.jpg" height="96" width="144"><a><img src="https://lh5.googleusercontent.com/-ZT2k-g1OyGo/ThDLsQl3HrI/AAAAAAAAAtM/KWtFXYtfPqg/s144/DSC_0250.jpg" height="144" width="96">
 

sarselia

Active Member
Moderator
Victoria sunt superbi!
Cel alb m-a cucerit iremediabil.
Sunt din seminte de anul acesta?
Eu nu m-am incumetat cu seminte insa la tine rezultatele sunt minunate asa ca,la anul,poate incerc si eu.

Sa iti traiasca toate frumusetile!
 

victoria222

Active Member
Multumesc, Arselia!
Da, sunt din seminte semanate anul asta. Nu le-am facut nimic special, decat le-am imprastiat in martie pe pamant si am avut grija sa nu-i prasesc cand erau mici mici. Si eu sunt foarte incantata de rezultate si dupa cum am zis, adun toate semintele, asa ca la toamna iti ofer cu drag :D
 

marioara

Member
Victoria, felicitari pentru maci sunt foarte frumosi! :D La toamna, daca o sa ai, as dori si eu cateva seminte de mac. :rugaciune:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu se pare ca n-am noroc la maci. Am avut 2 feluri: unul nu s-a prins de la inceput, iar celalalt s-a uscat. Nu-mi dau seama ce-am gresit.

Voi ce le faceti de le merge asa bine?
 

FlorentinaS

Member
Eu am renuntat. Am semanat si la soare si la umbra... nimic.
Si singurul mac (de-ala simplu, rosu) care a aparut in santul de pe marginea strazii (pe care tot noi il ingrijim) a fost smuls, cu tot cu radacini, de o mana binevoitoare. :x Desi, in rest, nimeni nu rupe/fura flori.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:eek: :eek: Macii astia anuali sunt atat de frumosi, ce varietate de forme si culori!

Si eu, ca si Florentina, nu pra am noroc la maci. Am o singura tufa de mac peren, anul trecut aproape ca l-au omorat ploile in exces, apa baltind in strat cateva zile. Anul asta l-a afectat alceva, parca a fost parlit. Acum parca vad ceva verde crescand unde era tufa, dar inca nu stiu daca e el sau ies ceva buruieni acolo :(
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Il doresc de acum 5 ani de cind am vazut o gradina plina de ei,incercat sa il prind de acum 3 ani sub diverse forme si acum vi-l pot prezenta inflorit in curtea mea.Nu stiu cum se numeste,pentru mine nici nu are importanta,ma bucur ca in sfirsit este al meu acest franjurat deosebit.
 
Sus