Lucrari in luna iunie

cornelia

Fondator
Membru staff
Udarile - din cauza temperaturilor ridicate sunt necesare udari frecvente in gradina. Atentie - niciodata in miezul zilei cand soarele arde cu putere - se produce "fierberea" radacinilor plantelor. Udarea se face in functie de necesitatile plantelor, nu la gramada. Cel mai bine este sa udati dimineata devreme sau seara dupa apusul soarelui.

Ingrasamintele - tot din cauza temperaturilor ridicate plantele intra intr-un repaus partial si necesitatile lor de hrana scad. Nu le indopati cu ingrasaminte pentru ca daca ele vin in exces cu nevoile temporar scazute pot sa aiba loc intoxicatii.

Curatati uscaturile si buruienile - toate frunzele si crengile uscate sau galbene se indeparteaza pentru ca gradina sa aiba un aspect placut si ingrijit. Seceta urmata de ploi puternice aduce cu sine valuri de buruieni. Ele trebuie plivite sau sapate, altfel sufoca plantele utile.

Culegeti semintele plantelor anuale - ca sa nu fie nevoie sa dati bani pe seminte sau rasaduri anul viitor aveti grija sa culegeti tot ce se poate din gradina. Culegerea se face doar la maturitate si semintele se pastreaza in pungi de hartie, cu eticheta, la loc uscat.

Sprijiniti plantele - acolo unde este necesar folositi tutori, grilaje, pergole. Plantele cataratoare cresc mult in aceasta perioada. La fel si lianele.

Tratamente preventive - nu porniti de la ideea ca daca e frumos afara plantele nu au cum sa sufere. Invatati din experientele anterioare si in functie de ce plante aveti si de ce sensibilitati ati observat aplicati tratamente preventive.
 

mirela06

Active Member
Doamne, Cornelia, nu numai ca au venit caldurile, dar si munca in gradina s-a intetit. De cite ori udam , parca asta asteapta buruienile. Imediat scot capul. Stai si le tot scoti din radacini si ele rasar mai abitir :cry: De tratamente, nici nu se pune vorba. Cu cele care sunt extracte din alte plante, special pt. stropit, dai cam des. Asta te tine nu numai preocupat, dar te si cam inerveaza, pt ca efectul lor,desi minunat nu este de durata. Cel din comert, daca nu-l alegi bine, poti avea neplacerea sa -ti distrugi munca.
 

aleynad

Active Member
Moderator
si pe mine m-au enervat la culme buruienile anul asta, cel putin in perioada iunie, cand au fost ploi mereu parca innebunisera, incepusera sa-mi sufoce florile :x Nerusinatele, dar le-am aratat eu lor: cum le prindeam le smulgeam!
Eu chimicale nu bag in gradina! Prefer sapa si manusile! E mai greu pentru mine , dar e mai sanatos pentru plante!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
La doi ani de la ultima postare pot spune ca sunt de-a dreptul disperata :cry: :cry: :cry: .O buruiana care pina anul asta m-a ocolit:pirul tiritor :cry: :cry: :cry:
Este o invazie aparuta dupa ploile "imbelsugate" din ultima perioada.Ce sa ma fac cu el ca nu am forta necesara sa scot sau sa trag de fiecare planta in parte mai ales ca unele sunt micute.Dar au facut un adevarat covor.Mi s-a spus un erbicid .....dar care? :?
 

crinutza

Member
Orice erbicid care are ca substanta activa glifosat. Erbicid total am folosit si noi, cu rezultate foarte bune, Glifos ii zicea, a fost mai ieftin cu aproape 30% decat ce recomanda vanzatorul.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Trebuie sa merg sa iau zilele astea neaparat.Total nu pot ca am trandafiri in zona.Dar...
Madalina o sa vezi :(
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Am luat pina la urma "Pantera" este tot selectiv,nu afecteaza trandafirii din zona si azi sunt pusa pe ucis :) ....
Intrebind pe cei de la Facultatea de Horticultura ,multe din solutiile gasite pe net ca fiind "foarte bune" se pare ca s-au scos de pe piata fiind de fapt "foarte toxice".
:(

O sa vad reziltatul peste vreo 14 zile :?
 
Sus