Locuri de joaca pentru copii

albela

Active Member
Eu in primul rand trebuie sa fac la primavara un loc de joaca pentru copil. Stiti voi, cu zona cu nisip, tobogan, casuta, si alte acareturi. A mai facut cineva asa ceva? Nu stiu cum sa fac, sa scot iarba, sa pun nisipul peste iarba, sa pun o folie ceva, o imprejmuire si apoi sa pun nisipul acolo? Va trebui sa mut cateva plante ca sa imi fac un spatiu potrivit.
 

albela

Active Member
Super faina ideea. Ideea mea era insa ca in acea groapa sa se aterizeze si de pe tobogan ceea ce nu se prea potriveste.
 

Mali_

Member
Eu am pus nisipul peste pamant, dupa ce am terminat-o cu iarba, dar tot au iesit buruienile si prin nisip. Asa ca te sfatuiesc sa pui o folie sub nisip. Plus ca daca nu este stratul prea gros de nisip, la o ploaie mai puternica, se cunosc urme de noroi pe nisip. Noi am ingradit locul de joaca cu un gardulet foarte mic, cumparat de la Hornbach. Din nefericire, nu gasesc acum nicio fotografie relevanta, in care sa se vada tot locul de joaca. Am doar bucatele. Sper sa te ajute sa iti faci o idee.
Asa arata un colt, vazut de sus:
<img src="http://lh4.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/SRrAM8s2GGI/AAAAAAAAD74/z-RMmkkIb8k/s288/curtea%20in%20august%202008.jpg">
si de jos:
<img src="http://lh5.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/SX8VnBxt2tI/AAAAAAAAHFY/3-IrB4UC7cc/s288/DSCN2860.JPG">
<img src="http://lh4.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/SX8VnWQbxOI/AAAAAAAAHFg/8t1XrK4wSjE/s288/DSCN2861.JPG">
<img src="http://lh4.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/SX8Vn85NgRI/AAAAAAAAHFo/km1ISchL8u8/s288/DSCN2853.JPG">
 

Mali_

Member
Pentru anul 2009 eu am foarte multe de facut in gradina, avand in vedere ca este doar al doilea an la curte. In primul rand trebuie sa facem aleile in gradina. Pe urma mai avem de amenajat foisorul. Si daca o sa castig la loto, mi-ar placea sa imi construiesc si o sera.
Plus ca mi-am facut o lista lunga de plante pe care vreau sa le pun in gradina anul acesta. Sunt foarte curioasa daca or sa imi rasara bulboasele plantate in toamna si bujorii pe care i-am pus in noiembrie. De-abia astept vremea frumoasa!!!
 

albela

Active Member
Foarte dragut loc de joaca mali. Pacat ca nu am si eu asa de mult teren sa ma desfasor. Eu voi face cred ceva mai micut.
 

Claudiavis

Active Member
Ma bag si eu ca musca-n lapte.... mie nnisipul nu mi se pare deloc potrivit pentru un loc de joaca. Are particule foarte fine, va dati seama cit praf de-ala fin inspira copilul cit se joaca pe-acolo? In Austria toate locurile de joaca erau acoperite cu scoarta de conifere maruntita, mirosea superb, era si moale, si mi se pare ca impiedica dezvoltarea balariilor. O alta varianta ar fi un material special de acoperit locurile de joaca, asa cum am vazut de curind in parcul IOR.
 

IZA

Active Member
Acum eu va arat ce mi-a trecut mie prin cap sa fac pentru fetita mea. Eu am facut doua greseli dar de, asa invata omul.Am lasat zorelele prea dese si am facut suportul prea jos.In rest mi-a placut , mai ales fetitei mele care tot mangaia la zorele.....si stea la umbra lor. Acum voi schimba cate ceva pe acolo. As vrea sa va mai spun ca leaganul il am de la mama pentru ca l-a pastrat decand eram copil. L-am vopsit si l-am facut frumos. I-am facut si masuta cu scaunele sub umbrar , numai ca dupa ce au crescut zorelele prea mult nu mai intra saracuta. :rofl:


http://s595.photobucket.com/albums/tt37 ... -evolutie/
 
A

Anonymous

Guest
Felicitari,ma bucur sa vad ca sunt multe persoane care folosesc zorelele,si eu am incercat sa fac un umbrar cu ele.Am mai multe nuante.
 

IZA

Active Member
Mali, felicitari si sa ne mai arati poze! Mi-a placut foarte, foarte mult!!!!
 

IZA

Active Member
Defne a spus:
Felicitari,ma bucur sa vad ca sunt multe persoane care folosesc zorelele,si eu am incercat sa fac un umbrar cu ele.Am mai multe nuante.
Multumesc :D . Cand vad pe aici ce gradini de vis....... imi vine sa plang :cry: .Pentru asta iti trebuie foarte multi bani. :fluierat:
Eu sunt multumita ca am casa si ma bucur de tot ce am putut sa fac eu, fara bani doar cu fortele proprii (ma refer la curte). Cand ma gandesc ca atunci cand stateam la bloc eram numai cu ochii la gradinitele din fata blocurilor si la balcoane, ca tanjam dupa o gradina a mea in care sa ma pot bucura .. asa ca sunt fericita...

http://s595.photobucket.com/albums/tt37 ... -evolutie/
 
A

Anonymous

Guest
Iza,eu sunt de parere ca Omul sfinteste Locul.Eu am o casa in inima Baraganului,si fam. a ras de mine ca am ales acel loc,am cautat vreo trei ani,sotul meu voia in zona Snagov,parintii la munte,iar eu am simtit ca acel loc ma cheama la el,nu aveam prieteni,rude acolo,dar acum acolo ma steapta cei mai buni prieteni .Iar plantele simt si ele dragostea noastra si ne rasplatesc intocmai.Eu am folosit plante care se preteaza locului si nu am cautat altele.Succes si tie.In zona ta cresc scorusi,ai putea sa cauti si sa plantezi macar unul
 

IZA

Active Member
Mi-a placut ce ai scris :D . Curaj mare ti-a trebuit sa mergi acolo unde nu cunosteai pe nimeni. Eu am norocul sa fiu aproape de ai mei.........
O sa caut scorus. Stiu cum sunt ca avea un vecin dar s-a uscat .Din pacate lor nu le placea si atunci mama dupa ce a vazut ca nu-l culeg i-a spus si ne-a lasat pe noi sa le culegem. Le puneam pe ziare intr-un loc racoros si mancam toata iarna. :)
 

Ruxandra1

Member
Mali, imi place cum ai amenajat locul de joaca! Cred ca piticii tai se distreaza pe cinste acolo!


Voi incerca si eu sa amenajez ceva pt ai mei anul acesta si mi-ar trebui un tobogan mare ( minim 3-4 metri), doar partea de plastic, pentru ca am deal in curte :D . Stie cineva unde as putea gasi?
 

Ruxandra1

Member
Albela, ti-as sugera sa nu pui nisip pe tot locul de joaca. Ideale sunt pavelele alea de cauciuc, o gropita de nisip (am vazut recipiente speciale de cumparat in care se pune nisip). Acu` depinde si de buget, spatiu...
 

simali

Member
Baiatul nostru (8 ani) isi doreste mult o casuta in copac. NU avem un copac atat de mare asa ca ne gandim la o casa pe piloni. Dar marea provocare este sa proiectezi o casuta care sa se armonizeze cu gradina, cu viitoarea casa, sa aiba poezie si in acelasi timp sa nici nu arate ca un WC cocotat pe picioroange. Amuzant este ca noi nu ne-am apucat inca de casa noastra... Dar am zis ca baiatul creste si daca nu faci unele lucruri la varsta potrivita mai bine nu le mai faci. La 14 ani o casuta in copac nu mai are acelsi farmec ca la 8. Va tin la curent cu evolutia proiectului. Din pacate vremea nu tine deloc cu noi...
 
Sus