Lithops

Blitz

Active Member
Multumim mult! Al meu litops luat in primavara traieste si arata bine, s-a desfacut in 4, arata asa, poza este facuta acum 5 minute

http://blitz1959.sunphoto.ro/Lithopsis/40313148

Din pacate, cel al fiului meu a "decedat" :cry:

Oricum, incerc sa-l invat pe junior ca tot ce are C+S nu trebuie udate. El si-a termina "piatra vie" cu prea multa apa :wink:

La noi este un fel de "concurs" mama-fiu ai cui C+S se dezvolta mai bine. La inflorit conduc detasat :rofl: :rofl: :rofl:
 
Salut

cred ca primul este o forma de L. lesliei iar cel de al doilea de karasmontana; nu sunt 100% sigur, dar macar ai un punct de pornire; iti urez bafta la "sapaturi", sunt atatea forme, varietati, locatii ca identificarea este foarte dificila :( ; m-am uitat la pozele tale cu cartea in mana, dar nu as putea spune sigur ce specie sunt :x

acuma, referitor la udat: au nevoie de foarte putina apa, la intervale lungi de timp; ceea ce am invatat de la un bun cunoscator al genului este faptul ca, daca pui mana pe plante si le simti tari, ferme in sol, asta inseamna ca se simt bine si sa le las in pace; la mine toti Lithopsii si Conophytumii sunt pe pumice, care retine foarte putina apa; cred ca anul trecut am udat cam o data pe luna, nu mai mult, in perioada de vegetatie; si inca ceva - le place la gramada; asa arata la mine cutiile cu Lithops:



Conophytum


si ceva semanaturi, la gramada:


Ciprian
 
Salut

este unul din genurile mele preferate tocmai pentru ca necesita foarte putina ingrijire :)

plus de asta, in cateva cutii poti avea o gramada de plante; am cateva specii rare, dar putine exemplare din fiecare; anul asta ma pregatesc la o semanare de proportii - aproximativ o suta de specii, asa ca sper ca in cateva luni sa am noutati sa va arat

Ciprian
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Buna Ciprian!
Felicitari pentru "pitici"! :clap:
Arata asa frumos in cutii :visator: ...... dar fie la altii :wink: ........ . Ma multumesc cu admiratul. :oops: :whew:
Spor si reusita la semanaturi! :rugaciune:
 

aleynad

Active Member
Moderator
foarte frumoase "pietricele" tale, Ciprian! :D


eu am un singur exemplar, primit de la Geo din Craiova, acum vreo 2 ani si in fiecare iarna ma rasplateste cu flori galbene
:D il astept si sa infloreasca si iarna asta - din cate am vazut ieri la el - se pregateste! :D
 

diana999

Active Member
"It should be noted that this serves only as general guide to the way that Lithops grow. Each species has its own timetable for completing each stage of its growth, and it is nearly impossible to alter. Some species bloom as early as July, others as late as November."
Depinde de la planta la planta. Eu am lithopsi care abia acum au ramas fara frunzele vechi. Altii inca se "dezbraca". :D
 

adite

Active Member
Unicului meu lithops ii creste acum o pereche de frunze. Chiar ma gandeam sa-l ud putin, dar nu e cazul, dupa acest articol. Eu l-am udat din cand in cand si vara, mai ales ca il batea soarele cam tare, dar n-a avut nimic. Se pare ca ar fi trebuit sa stea in soare mai putin. Voi tine cont la vara.
 

adrianam

Well-Known Member
Eu nu ii ud iarna deloc, de fapt de prin octombrie reduc udarea si nu ii mai ud pana prin iulie cred cand se usuca frunzele vechi. Dupa aceea il ud moderat pana infloreste, la mine in octombrie-noiembrie chiar decembrie.
 

ares

New Member
Re:

estefana a spus:
ALEX a spus:
Simpatic experiment! Iti urez succes!
Si eu am avut cativa bebelusi de pietricele..din pacate nu am stiut sa am grija de ei si au decedat. E importanta umiditatea solului in care cresc...sa nu fie nici prea uscat dar nici prea umed.
Buna, sunt noua pe aici, am cumparat si eu niste seminte de lithops de pe net (dupa ce am vazut un exemplar intr-un magazin in urma cu vreo 2 ani, am ramas cu el in memorie); am citit toate paginile precedente, accesat linkurile oferite si am decis sa nu plantez inca semintele.

Cum merge experimentul? A supravietuit vreo plantuta?
Vreau si eu neaparat o planta macar :cry: (o sa-mi cumpar sigur daca mai gasesc :) )
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
eu mi-am sporit colectia chiar ieri cu 3 ghivecele mici , nu au nume dar ii trecem pe toti la pietre vii :)

Unul a pornit o floare dar a ramas asa ...parca deschisa in interior

Am mai incercat acum cativa ani dar nu erau bine "sincronizate" plantele

Deci tu nu le uzi asa de mult timp si nu se deshidrateaza ?
 

adrianam

Well-Known Member
Da, de cand ii bag la iernat intre ferestre, nu ii mai ud, ca pe toti cactusii.
Prin februarie-mertie ii scot, dupa ce nu mai este pericol de inghet si abia prin mai-iunie incep sa-i ud, cand se incalzeste suficient.
In timpul iernii se deshidrateaza frunzele vechi si in timpul verii apar cele noi.
Este posibil sa infloreasca asa tarziu pentru ca incep sa-i ud tarziu, poate ar trebui prin martie-aprilie sa le pun primele picaturi de apa.
 
Sus