LISTA NEAGRA - plante otravitoare

iraira

Member
Dupa parerea mea sunt multe lucruri toxice (nu numai plante) in jurul nostru..iar pe copii nu-i poti pazi la nesfarsit..plante (mai mult sau mai putin toxice) daca nu le ai in curte, le gaseste in parc, pe marginea aleilor, etc.Sora mea de mica avea o pasiune pentru a manca din garduri...bobite, frunzulite, tot ce prindea(iar acasa nu am avut niciodata flori)..mama era disperata .Eu zic ca daca ai copii mici nu pui chiar in zonele accesibile lor plantele foarte otravitoare, te feresti un pic, da nici sa nu facem ca in povestea cu drobul de sare.
 

isabella

Active Member
Sa va povestesc o mica patanie din cauza careia nu pot sa vad hibiscusul...Cand eram micuta , vazand ca se mananca pastaile de salcam, macris, urzici, coditele de la struguri , etc. , m-am gandit sa incerc sa mananc si floare de hibiscus...nu-mi mai aduc aminte ce senzatii am avut dar in momentul de fata biata planta imi provoaca o stare de repulsie totala, e ceva ce nu pot explica, nu ma pot apropia de el :(
Concluzie , sa nu mancati flori de hibiscus :rofl:
 
A

Anonymous

Guest
Daca-i asa cum zice nenea,ma apuc din primavara sa strang petale de bujori,cu cele de trandafiri si nalba am inceput mai de mult.
Gabiuta,dar navighezi nu gluma,si mai dai si altora informatia,ideal.
 
A

Anonymous

Guest
Cucuta,matraguna a trecut-o cineva pe lista,sau nu mai otraveste pe nimeni?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Violetooooooooooooo :*

Defne draga.Nu navighez ci bintui :rofl: si nu mereu ci cind am ocazia :mrgreen: sau am vreun interes :oops: .Cit priveste Doamna Matraguna a fost mentionata printre alte plante toxice.Nu e mortala daca stii cum s-o adminitrezi :wink:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Vreau sa va trag atentia ca aproape orice planta considerata toxica e de fapt o planta de leac in doza corespunzatoare. Principiile active din flori si plante pot fi intense (pt neavizati ..inseamna otravitoare)... sau nu. Tot ce conteaza pina la urma e sa nu ne bagam sa le mincam sau stoarcem fara o documentare prealabila. Ele, plantele nu au treaba cu noi, noi avem treaba cu ele si ca atare trebuie sa ne pricepem.. dincolo de aspectul estetic. Principiile active din plante sint de fapt cele care pot sa faca bine sau rau, functie de priceperea noastra de a le intzelege. Daca noi am intelege plantele mai bine, copii nostrii ar simti de care se pot atinge si de care nu.

Bastinasii din amazonia, mai ales populatiile afectate mai putin de civilizatie....stiu ca exista nenumarate plante halucinogene sau otravitoare... si totusi nu se ating de cele cu "probleme"..in timp ce lumea "civilizata" nu are inca multe din notiunile de baza pe care ei le au. Noi sintem deja convertiti la "pastile"....pt ca e..printre altele ..mai profitabil...nu intimplator...ci voit.
 

alfa

Active Member
Si sa nu uitam de Aconitum = Omag. Superba planta invadatore, care mi-a umplut gradina..... :? :(
 

alfa

Active Member
Si otetarul este otravitor, cand cate stiu eu.

Atentie la leandru. Si lemnul este otravitor. Am auzit de caz: turisti in Turicia ( o fi fost de ai nostrii) s-au gandit sa faca un gratar si ca sa porneasca focul au folosit, niste bete uscate de prin zona: lemn de leandru. Urmarile au fost nasoale.....
 

alfa

Active Member
Cu siguranta va trimit. Si va prezint in zilele urmatoare, cu binevointa sotiorului meu si poze cu ele inflorite. Dansul se duce cu prietenii ( burlacie adevarata :x , chiar daca are inel pe deget :oops: ) in concediu o saptamana!!!! acolo.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu conteaza.Inelul se scoate :) ....hai ca pusei gaz pe foc :evil: si mai vreau si plante.Asta e culmea :p
 
Sus