Limacsi

coraline

New Member
Buna ziua tuturor :)

Din iunie anul acesta, o luna extrem de ploioasa, ma lupt cu limacsii in gradina. Nu am o suprafata foarte mare, dar ei sunt foarte pofticiosi.

O problema este scarba. Nu ma pot apuca sa ii adun unu cate unu, iar capcane cu bere si alte de genu trebuie manevrate ulterior, ceea ce sincer, nu pot s afac, sunt mult prea scarbosi.

exista o varianta prin care ii pot omori, care nu include metaldehida? Am caine si pisica ce se plimba de sin gradina si nu vreau sa ii omor si pe ei, mai ales ca optimol, agrosan rezista si 30 zile in zona.

Multumesc mult
 

crysty

Active Member
Buna dimineata, din tot ce stiu ati enumerat si chiar nimic nu v-a scapat. Mai putin pe partea de capcane si repelent , mai exact mai este o varianta de capcana si anume luati niste scanduri, recomandat de brad sa fie si le puneti la inmuiat in apa in cursul zilei si seara le imprastiati prin gradina, iar dimineata pe racoare treceti la adunat scandurile care sub ele or sa aiba limacsi adunati. Dar cum ati spus ca nu va place asta, si va intelerg, ar mai fi o metoda, una repelenta dar nu stiu cat de buna este. Si anume langa gard, indiferent ca e gard la exterior sau la vecin, daca este la exterior atunci presarati praf de var langa gard dar pe dinafara. Cam de o palma sa fie latimea. Se spune ca varul uscat va face imposibila deplasarea melcilor de orice fel, care lasa mucus ca sa poata merge iar varul le usuca baza si mucusul si ii impiedica sa inainteze. Varul nu face rau la sol, de fapt ii creste pH ceea ce este bine dar probabil ar putea sa faca vegetatia sa dispara. Nu trebuie strat gros dar nici presarat pe alocuri.
Fiind vorba de o bariera pe baza de praf, ca sa nu mai intre intrusii in curte, probabil ar merge si cenusa dar nu cred sa fie cineva sa aiba atata cenusa adunata decat daca face mancare la tara dar si atunci va incepe cu cate putin cat aduna de la fiecare sarja de la plita de vara. Dar chiar daca bariera de praf functioneaza totusi va trebui sa scapati de melcii care s-au aciuat in curte.
Daca incercati basriera cu praf de var sau cenusa, va uitati inainte la vreme sa nu ploua macar pentru o zi.
Mai exista in comert pe internet bariere de granule de argila la galetusa sau din granule de silicat dar cum trebuie sa inconjurati gradina cu asa ceva, o sa va coste sute sau mii de lei depinde de suprafata de inconjurat, plus ca silicatul nu trebuie expus la soare cum e cazul astuia https://www.impotrivadaunatorilor.ro/granule-anti-melci-mondo-verde-578.html .
Nu am incercat nicio metoda pentru ca nu stau la casa si stiu doar din documentarile mele.
Alte metode stiam si eu de cele chimice cu substante de la fitofarmacii cum este metaldehida. Metoda chimica este cea mai eficienta ( inclusiv la insecticide) si daca ati avea unde sa lasati cainele si pisica pentru o luna era perfect.
Mai asteptati si alte raspunsuri sau intrebati la fitofarmacie ce alte metode ar mai fi, poate vanzatoarea stie.
 
Sus