Ligustrum pluta - yamadori urban

stefanm

Member
Ieri am colectat un ligustrum care crestea amarat, lipsit de prea multa lumina dar care beneficia, in schimb, zilnic, de conservare prin afumare cu fum de teava de esapament.

Ieri dupa plantare se prezenta cam asa:

Azi m-am mai holbat putin la el, am mai cerut pareri in stanga si in dreapta, l-am tuns putin si am incercat sa reorientez unul din trunchiuri (fara rezultate foarte notabile din pacate, dar mai insist):

Ca referinta pentru dimensiune pot sa va spun ca diametrul mare al vasului este de 26 cm.

Am lasat mai multe din trunchiurile principale pentru ca nu m-am putut hotara inca pe care sa le pastrez. Momentan mai tund din ramuri.
Orice idei, sfaturi, pareri, schite sunt binevenite :D
 

stefanm

Member
Folosind sugestia data de Vali cu privire la legare:

am fortat indoirea si a reusit. Asa arata dupa ultimele operatiuni:
 

vali

Active Member
Moderator
Arata mai bine, Stefan.
Dar trunchiul din mijloc ar putea fi chiar si mai mult orientat catre stanga.
Stiu ca lucrezi cu prudenta :) si asta nu-i un lucru rau, dar (dupa ce tensiunea din trunchi va mai ceda) poti incerca sa-l indoi si mai mult.

Peste acele mansoane de cauciuc(fara a inlatura sarma actuala), montezi o alta sarma pregatita pentru a fi rasucita. In stanga, o poti lega mai la baza (chiar pe sub trunchiul culcat, asa cum ti-am mai spus). Sarma actuala va juca rol de "a doua pereche de maini" :) si-ti va tine totul pe loc pana pregatesti si faci legaturile. Abia dupa aceea poti taia sarma care e acum montata si incepi rasucirea celei noi. Prin strangere, va trage trunchiul din mijloc mult mai in stanga. Legand pe sub trunchiul culcat, vei da posibilitatea trunchiului din lateral sa revina la pozitia lui initiala, dupa taierea sarmei actuale.
 

vali

Active Member
Moderator
Pornind de la una din imaginile postate de tine, mi-am permis un virtual.
Pot scrie o juma' de pagina, dar o imagine face cat o mie de cuvinte.
De la asta am pornit aici sunt indicate trunchiurile pe care le-as repozitiona iar aici e un virtual cu rezultatul la care s-ar ajunge (bine, si cu tunderile de rigoare :) )
Din acest punct, m-as axa pe dezvoltarea trunchiurilor si a unei structuri primare. Poate ca par prea uniform rasfirate (prea "evantai"), dar acum important este unghiul la care ies din trunchiul mama. Indoiri pentru a pune miscare in trunchiuri se vor putea face ulterior.
 

stefanm

Member
Vali, eu ma bucur ca ti-ai permis :)
Multumesc pentru idee, intr-adevar arata mai aerisit asa. Cand se mai detensioneaza trunchiul voi mai trage de el si de partenerul lui din stanga dupa cum ai propus.
 
Sus