Levantica din seminte

Claudiavis

Active Member
Fetelor, aveti experienta cu scosul lavandei din seminte? Pliiiiiz, am si eu nevoie de citeva sfaturi.
 
A

Anonymous

Guest
ieri am intrebat doi specialisti si mi-au spus ca subiectul este "delicat",palnta e plina de fitze.
Germineaza greu si la suprafata.Cica e complicat bine !
 

ghia_don

Active Member
Am semanat si eu acum citiva ani, dar nu mi-a iesit nimic...anul asta am cumparat seminte din nou. Zilele astea le seman si am sa va tin la curent cu rezultatele. :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Rata de germinare a acestor seminte este destul de mica daca semintele nu sunt foarte proaspete.Deci una din conditii este prospetimea..Dar....merita sa incerci fiindca le ai.
Se pun pe un sol care se pastreaza permanent umed la o temperatura de 23-25 de grade.Se acopera usor cu pamint.Trebuie sa aibe lumina multa.Perioada de germinare este de cca. 6 saptamini.
 
A

Anonymous

Guest
Eu am avut numai esecuri cu semintele,plicuri si romanesti si straine,si in rasadnita si in pamant,cf indicatiilor de pe plic,nihil.
De aceea am cumparat cu radacina,s-a inmultit,am si daruit,si tot creste,sper sa nu o deoache cineva.A propos v-a deocheat cineva vreo floare,nu radeti,eu am reusit,si culmea una daruita de mine cu toata dragostea maestrei mele.
 

Kati

Active Member
Si eu am incercat cu seminte acum vreo doi ani, daca tin bine minte. Nu mai retin cate seminte "s-au prins", insa acum am in gradina o tufa frumoasa, care creste de la an la an. Anul trecut am avut si cateva flori, si am strans seminte (foarte putine). Sunt curioasa daca vor germina sau nu.
 

ana popa

Member
Am citit acum cateva minute despre iarovizare(racirea semintelor) si se pare ca semintele de levantica trebuie racite 4 saptamani inainte de a fi semanate.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu te contrazic Ana dar ieri dupa ce am scris am citit si eu in mai multe site-uri dar nu a zis nici unul de frigider nimic :? .Eram chiar curioasa fiindca vreau si eu sa pun la germinat dar nu acum.Unde ai citit?Ca daca se adevereste ineamna ca trebuie puse acum la racoare :)
 

ana popa

Member
Asa zice la iarovizare iar la fisa plantei zice asa:
"Iarovizati semintele 2 luni si apoi insamantati-le in interior, cu 6-8 saptamani inainte de sfarsitul inghetului. Mentineti tavile de insamantare la 13-18 garde C. Vor germina in aproximativ 2 sapt pana la o luna, i functie de specie."
 

mymo

Active Member
Daca va intereseaza,pot sa fac eu o lista cu ce seminte trebuie racite,din aceeasi cartulie.
 

dorudumitru

New Member
hey

salutari!!!! toata probema ar fi ca semintele sa fie din anul cand au fost recoltate....semintele de plante medicinale isi pierd destu de repede germinatia.....

numai bine
 

simali

Member
Am reoltat si eu seminte de la lavanda. Le-am pus intr-un borcanas din sticla si ma pregatesc de iarovizare. :)
Am pus si niste butasi la marcotat.
Sunt curioasa care metoda e mai buna.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
La mine a functionat cel mai bine despartirea tufei.
A fost plantata in plin soare acum cativa ani si s-a inmultit fff repede,am tot despartit-o si acum am 7 tufe de 1 metru si cred ca tot pe atatea am dat,asa ca sfatul meu e sa cumperi .
Succes in toate experimentele,sunt curioasa.Am inteles ca atat lavanda cat si rozmarinul se pot si butasi.Eu asta incerc acum,int-o jardiniera pamant amestecat cu nisip,mereu ud,am pus cate doua fire din fiecare,
 

simali

Member
Eu am deja tufa dar nu am ce sa despart pentru ca pare sa aiba o singura radcina. Tufa mea are 2 ani. Ii merge foarte bine, a facut o puzderie de flori dar nu pare sa fie divizabila. Tu dupa cam cat timp ai despartit-o?
 

aleynad

Active Member
Moderator
eu in primavara am pus 2 plicuri de seminte si nu a iesit nimic :(

acum in vara, am adunat seminte de la lavanda mea din gradina...le-am pus in ghivece cu turba umeda , deasupra am presarat putin pamant , le-am acoperit cu celofan...si au germinat toate intr-o saptamana
acum au 2 cm si au inceput sa creasca si sa le dea a doua pereche de frunze
o sa le tin peste iarna in casa si o sa le plnatez in primavara
 
Sus