Leonardo da Vinci (Meilland, 1994)

Pe HMF spune ca se lateste intre 90 si 120 cm. Eu vreau sa fac un fel de gardut care sa imi delimiteze doua portiuni ale gradinii si ma gandesc sa il fac din mai multi Leonardo. As vrea sa fie destul de compact, sa nu fie locuri goale intre trandafiri. Ar merge plantati la 1 m sau e prea mult spatiu intre ei? Aceeasi intrebare e si pentru Red Leonardo.
A doua inflorire e la fel de spectaculoasa ca prima? E rezistent la boli?
Am inteles din topic ca floarea rezista la soare, ploaie, nu se scutura repede...e perfect pentru ce am eu nevoie, daca e asa...
Si inca ceva, Leonardo si Red Leonardo cresc cam la aceeasi dimensiune (inaltime si latime)?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
andreea laura a spus:
Pe HMF spune ca se lateste intre 90 si 120 cm.
Din ce am vazut eu in pozele lui Caramell, se lateste mult mai mult :rofl: Asa ca 1 m cred ca va fi prea putin ;-) Despre remontanta nu pot sa-ti spun ca al meu e in primul an, vom vedea, dar fetele care il au de mai mult timp o sa te lamureasca cu siguranta
 

Roxana Peled

Active Member
Eu nu gasesc de fapt nici o asemanare intre Red Leonardo si Leonardo roz :)
Red Leonardo are o tufa destul de mica (nici eu nu cred ca va trece vreodata de 50 cm) cu ramuri stil tufa ca la Crocus Rose sau Moulinex, cu flori mult, mult mai batute decat cel roz si cu vag parfum (2-3 din 10).
Leonardo roz e o caracatita uriasa cu niste ramuri groase si de stil urcator ca la Madame Isaac Pereire, adica lastar gros cu lastari mai mici porniti din el la fiecare nod de jos pana sus, cu floare mai putin batuta si cu parfun IOC :) sau cel putin eu nu l-am simtit niciodata. Si intr-adevar nu prea e potrivit de urcat pe gard pentru ca sta cracanat iar Caramell zice ca daca il legi in sus nu-ti mai infloreste decat in varf.

Amandoi remonteaza bine si fac flori care dureaza foarte mult! :marfa:
 

Roxana Peled

Active Member
Inteleg acum ce vrei :D
Leonardo ar fi ideal pentru a obtine efectul din poza, Red Leonardo ... hmmm ... ma indoiesc :gandit:
 
Sus