Leonardo da Vinci (Meilland, 1994)

nick1971

Active Member
nu-l gasesc sa aflu mai multe, infloreste doar odata? sau pana-n noiembrie? il are cineva? am vazut si vreau sa cumpar :D
 

mymo

Active Member
L-am vazut pe net in albumul unei doamne,avea poze cu el in iulie si la sfarsitul lunii septembrie.Am dedus ca repeta inflorirea.
 

nick1971

Active Member
ok, ms :D
am vazut la 7.99 euro, in ghiveci, sunt mai multe fire din ce-am vazut si plin de boboci
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Leonardo da Vinci, Meilland - 1994

Trandafir floribunda, creat de Alain Meilland, Franta, in 1994. Flori romantice de forma globulara, cu 70-80 petale, de un roz foarte intens. Florile au un parfum proaspat de tea, dureaza mult, rezista excelent atat in soare puternic cat si in ploaie torentiala. Infloreste continuu.

Premii: Monza Rose Trials, 1993

L-am cumparat sub denumirea de Blue Parfum. Gasind intr-o arhiva uitata cateva poze neclasificate si reamintindu-mi de frumusetea lui, m-am hotarat sa-i aflu secretul. Trecand peste dezamagirea initiala de a descoperi ca florile nu corespund cu ce am cumparat, fiind un trandafir produs de Tantau, am luat ca punct de pornire pentru identificare site-ul furnizorului. L-am confundat mai intai cu Baronesse, pentru ca in final, cu ajutorul lui Dan sa il etichetam ca Leonardo da Vinci.
Aici pagina HMF.

Este un trandafir superb, robust, cu mult mai frumos decat Blue Parfum ce dorisem sa il achizitionez in naivitatea mea de gradinar incepator. Un trandafir care de la an la an devine tot mai frumos.

Vara 2011:


Primavara 2012:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Stii cum se spune, "norocul incepatorului" :rofl:.

Mie mi s-a parut foarte parfumat. Ori daca acesta e un parfum de 2 stelute cum e trecut la producator, tare curioasa sunt cum miroase un trandafir cu parfum de 5 stelute. Probabil ar trebui sa se simta de la cativa metri, precum parfumul lui Mme Isaac Pereire. :)
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Wow, chiar e frumos! :visator:
Iar pe Sissi il cam gasesti relativ usor peste tot.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
dancoman a spus:
Am mari indoieli ca este BARONESSE(nu Baroness)a lui Tantau,acesta are floarea roz mediu(si bobocul la fel)si caracteristic ,floarea este foarte plata.La acesta petala imi pare putin ascutita,la Baronesse este mai mult curba: http://dancoman.sunphoto.ro/Trandafiri_2011-II/pagina8
Dan, multumesc pentru corectare. Am intrat cu Chrome pe site-ul producatorului (in germana) si mi-a facut automat traducerea in engleza, inclusiv a numelui. O sa corectez.

La tine in album nu am vazut decat poze cu o singura floare. Nu mi se pare edificator. Uite si alte poze de pe HMF, florile sunt identice cu ce am eu in gradina:

 

dancoman

Member
...am mai spus,este greu sa recunosti o roza doar dupa cateva poze,la Baronesse este caracteristic faptul ca floarea este foarte plata(ca o farfurie ,,dreapta,,...dupa pozele de mai sus nu iti dai seama ,am sa ma uit si eu mai atent.
 
Sus