Leandru - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

mymo

Active Member
Ai mei anul trecut au stat pe balcon la 5 grade ziua,si anul acesta tot acolo ii cazez,doar ca acum sunt mai mari.
 

adrianam

Well-Known Member
Eu i-am tinut afara pe balconul deschis.
Au rezistat la temperaturi de -11 gr.C
Trebuie avut grija sa fie udati si iarna.
 

v.cristina

Active Member
adrianam a spus:
Eu i-am tinut afara pe balconul deschis.
Au rezistat la temperaturi de -11 gr.C
Trebuie avut grija sa fie udati si iarna.
:eek: :eek: :eek: incredibil cum au rezistat la o asemenea temeratura..cred ca ai avut mare noroc :wink:
 

adrianam

Well-Known Member
Nu este noroc, asa rezista majoritatea leandrilor pana pe la -10 sau -12 gr.C.
Nu este primul an in care i-am tinut asa.
De 4-5 ani ii tin afara pe balcon dar faceam marea greseala sa nu ii ud si isi reveneau foarte greu.
 

adrianam

Well-Known Member
La inceput asa am crezut si eu, ca nu trebuie sa-i ud ca sa nu fie multa seva in frunze si tulpini si sa nu inghete. Dar se usca incet, incet, astfel ca doua sau trei primaveri au pornit foarte greu iar intr-a patra s-a uscat.

Dupa care am facut rost de alti leandri pe care, de frica paduchilor de tot felul, i-am tinut iarna tot pe balconul deschis, dar am avut grija sa-i ud- cam o data pe saptamana, cand vedeam ca era pamantul uscat si cand era cald afara.
 

sorina

Active Member
cred ca am sa ma risc si am sa plantez unul in gradina , dar ma gindesc ca ar fi trebuit sa fac asta in primavara sa-si formeze radacinile :eek: :? :?
 

aleynad

Active Member
Moderator
Sorina, dar daca il invelesti bine, ca la magnolie? poate ca rezista :D


totusi nu stiu ce sanse de reusita are, cred ca depinde si de zona, in patria mama rezista la geruri usoare, dar la noi..... :?
 

adrianam

Well-Known Member
Sorina, nu cred ca are nici o problema daca ninge pe el.
Problema care se pune este daca se anunta geruri de -20 gr.C, ce mai faci cu el, ca nu stiu daca poti sa-l mai scoti atunci. Doar sa-l invelesti cat mai bine.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Si eu am unul in gradina pe care nu l-am scos inca din pamint si il voi lasa cit se va putea de mult.Adica pina spre noiembrie cind nu stiu cite grade vor fi dar oricum nu mai putin de -5 max.-8 grade .E asa de mare si frumos ca parca nu imi vine sa risc :(
 

oana_oana

Member
Pot sa va spun din proprie experienta ca in urma cu 3 sau 4 ani am lasat un leandru fara in pamant. Recunosc ca nu a fost protejat in nici un fel. Planta a murit. :( :cry: M-am luat eu dupa tata sa-l lasam afara si mare greseala am facut.
 

claudya

Member
Fetelor nu va recomand sa lasati leandru in gradina.eu am avut unul mare si batran si l-am pus in primavara in pamant in gradina si am incercat sa-l protejez iarna cu paie,cu bambus uscat.dar nu a rezistat :cry: s-a crepat tulpina in doua a curs o seva din ea si a inghetat.am facut aceasta experienta pt.ca am mai avut un leandru la fel.
La fel am pus si dafinul in gradina a inghetat frunzele l-a dafin dar minunea s-a prodos in primavara cand am vazut ca dafinul a dat frunzulite si pui si tulpinute noi :D deci dafinul a rezistat si nu l-am protejat si era si mic. :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Dragilor, m-am îndrăgostit iremediabil de această plantă de vreo două săptămâni de când am primul meu pui de leandru. Simplitate, frumuseţe, culoare şi parfum suav, discret combinate într-o singură plantă deocamdată firavă. :D
:visator: :visator:
 

naylcha

Member
Am doi leandri in ghiveci pe balcon deschis si la noapte prognoza meteo zice ca vor fi -3 grade celsius.... Sunt in siguranta daca ii las afara? :?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus