Leandru - partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

popescu gp

Well-Known Member
Frumoasa imagine cu lendrii Adina;eu am seminte de Emma Schneider si rosu simplu( nu stiu denumirea)si le ofer doritorilor caci eu nu am spatiu si conditii de insamantare.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Adina eu ma joc.Vreau sa vad cum germineaza si cum creste.Daca ! creste :mrgreen: Cu rabdarea pentru a-i vedea SI infloriti stau foarte prost dar incerc sa mai bifez un experiment :ingeras:
Ce frumos ti-au crescut toti leandrii :hipnotizat:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
In acest caz, un experiment fructuos si distractie pe cinste iti doresc, Gabiuto! Uite, asta-i impielitatul din seminte care nu vrea deloc sa infloresca: . Mie imi pare "batran" deja. Intr-adevar au crescut multisor leandrii toti. Ma bate gandul sa intru iar in ei cu foarfeca... :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Iarta-i anul asta.La anul sau in toamna dupa inflorire ca doar nu au crescut in asa hal cat sa ii chelesti iar.Zice eu :) "madame foarfeca" :rofl:
 

LauraT

Member
Adina chiar ca-i pacat sa tai asa o frunusete , eu una as incerca sa-l pulverizez cu niste atonic , poate-l pacalesti sa infloreasca :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Laura, nu pe el ma bate gandul sa-l tai, ci pe ceilalti. Pana nu vad flori de la el nu mai ating foarfeca, chiar de mai raman doar bete lungi cu trei frunze in varf tulpinile lui.

Trei noutati . Papa Gambetta, Maria Gambetta si Emil Sahut. Vreo doi au bobocei. Abia astept sa vad daca sunt ceea ce pretind.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Adina ,sa-ti traiasca :D
o sa ramai uimit de Papa , e unul din cei mai superbi , doar ca se inmulteste foarte greu ..............
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Abia astept si eu, Anna, sa ii vad florile. De la tine retinusem ca e florifer si are crestere frumoasa, compacta, asa ca mi l-am pus imediat pe lista. In plus mai aresi flori simple si voiam neaparat cativa leandri cu floare simpla.

Daca v-ascult si las deoparte deocamdata foarfeca (vreau sa ma bucur cat mai repede de tijele florale pe care multi dintre ei, fie veterani, fie incepatori mi le-au pornit deja), nu m-am tinut departe de cutit. La inceputul saptamanii toti si-au trecut cu mic, cu mare radacinile prin "sabie". Am demarat operatiunea "transplantari" profitand marti de vremea superba. Au intrat in vizor in prima tura 25 de leandri si 6 imense brugmansii. Am redus simtitor coletele de radacini si i-am replantat in pamant nou. Veteranii au ramas in ghivecele lor, pe pitici i-am transferat in ghivece mai maricele, conform cresterilor. Au servit si o portie de Atonik. Astept sa isi revina putintel ca sa isi poata lua locul cuvenit in plin soare.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
si eu am redus radacinile la cei mari ,transplantat la cei mici ,in rest astept sa infloreasca , deja am multe tje florale ,se anunta inflorre bogata :dans:
 

belisima

Well-Known Member
:D anan,care era proportia la azot?o mana la 10 l?si ai mei au tije,dar nu sunt prea bogati :( v-a trebui sa imi fac curaj sa ii tund !in plus la unii varfurile sunt decolorate
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Belisma,eu pun o lingura rasa la 10 litri de apa ,dar inca nu am inceput sa-i ingras astept sa se incalzeasca un pic ,cu frigul asta cam stagneaza :roll:
varfurile decolorate o sa-si revina daca nu au fost inghetate .
daca le tunzi acum sa pierzi primul val de flori :incapatanat:
 

geodezia

Well-Known Member
asa deci ai mei au cam juma de metru inseamna ca trebuie sa ii mut ..uf nu stiam eu pentru cine am luat vasele in plus :tavalit: :tavalit: :tavalit:
deci iar oase rupte la carat pamint
asa si deci nu trebuie sa ii tai anu asta
pina la urma la numaratoare au iesit 6 nu 4
unu era pitulat prin niste muscate si altu mic mic si amarit era int-un vas mic mic
asta ultimul l-am mutat direct in vas mare
na sa ma lase in pace ca avea niste radacini amarite si nici nu vroia sa miste la crescut
acum spre sa se bucure de mutare si sa inceapa sa creasca
multam de lamuriri :hug: :hug:
 

nicolae68daniela

Active Member
Geo, i-ar ai de munca , daca nu ai iti faci :rofl:

eu i-am pierdut apoape pe toti in iarna asta, doar unul care l-am tinut in casa la intrare e bine, in rest s-au uscat :cry: (i-am avut in pod ) , i-am scurtat si i-am scos astazi afara, poate mai da ceva din ei :(
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Nicoleta ,in timpul ierni nu i-ai udat ?
acum cand le-ai scurtat ,lastarii aveau ceva verde ? poate doar frunzele au fost uscate :? am avut si eu unul care a ramas chel ,l-am tuns destul de mult si acum incepe sa dea lastari .
 

nicolae68daniela

Active Member
Am uitat un timp de ei :eek:f: , apoi i-am udat, apoi a venit un ger de minus 20grade si cred ca atunci s-au dus. Parca, se vede asa un pic verde, poate doar mi se pare mie, doamne-ajuta sa-si revina macar unul-doi. Roz, are mama, am de unde lua, dar erau ceilalti cumparati, de aia imi pare rau :( .
 

laural

Well-Known Member
Si eu mi-am propus sa schimb ghivecele la leandrii mei si sa-i scot in sfarsit afara. Sper sa nu mai ninga la Bran :cry:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cu vremea asta sucita, cand prea calda in martie, cand prea friguroasa in aprilie, leandrii mei au stat in casa mai mult ca de obicei. Pe la inceput de aprilie ii transplantasem si am decis sa ramana afara cand au inceput si ploile si frigul. Nu m-am indurat de ei sa-i las sa sufere afara si i-am carat iar inauntru. Erau deja destul de socati de taierea drastica a coletului de radacini si nu stiam cum vor reactiona la excesul de umezeala asociat cu frig. In plus dadusera bine tije florale.

Dupa doua saptamani m-am incumetat zilele trecute sa ii scot afara, fara drept de apel. Stau tare veseli la aer curat si lungesc de zor tijele florale. Astept cu nerabdare la cei mici primele flori. Sper sa fie ceea ce mi s-a spus ca ar fi.





 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus