Leandru - partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

MASCHA

Active Member
Exact nu mai stiu ,10-15 ani....am primit 4 lastari care au stat o lunga perioada in apa pana au facut radacini ,se dezvoltau foarte greu fiind plini de paduchi testosi,dar pana m-am prins eu a trecut ceva vreme,:oops: dupa ce am curatat fiecare lastar frunza cu frunza si-au dat drumu ajungand incetul cu incetu adevarati arbusti :)
 

gabrielais

Active Member
Gabiuta a spus:
Gabriela,vara trecuta i-am tuns radical.La vreo 20-25 cm de la rasul solului.De aceea nici nu fac flori inca.
Cel care are boboci acum este tuns (si doar la virfuri) acum doi ani.Trebuie sa te pregatesti de lipsa florilor o perioada mai lunga dar nici "raschitoare" nu e frumos sa ai,zic eu :oops: caci mie nu imi plac :D decit tufa,compacti.Ca de altfel toate plantele de ghiveci pe care nici nu le mai am :rofl:
multumesc! n-am ce face, va trebui sa duc dorul florilor..dar nici "maturile" alea nu le mai pot tine...nici nu mai incap la iernat in mansarda.. :rofl:

Multumesc si Anei..am priceput ce ai vrut sa spui...acum au boboci...dupa ce se trec florile bag foarfeca in ei.. :)
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Gabi ! daca astepti sa treaca florile ,cam greu o sa-i tunzi :rofl: pt ca linga tija florala vor aparea trei lastari cu alti boboci :)
daca le tunzi acum e posibil ca in toamna sa ai ceva flori ,dar vezi tu ce faci :wink:

de obicei se tund primavara pina in mai ,sau in august [ renuntand la tura 2 de flori] ca sa aiba timp ca lastarii sa se matureze un pic pina cind trebuie sa le bagi la iernat :wink:
 

gabrielais

Active Member
da Anutza, m-am gandit sa ii tund in august..anul trecut mi-a fost mila si nu m-am mai indurat, ca si la iernat i-am dus cu flori pe ei..asa au fost de harnici..dar anul asta nu-i mai las..cum trec florile cum hatz cu foarfeca..i-as fi tuns in primavara dar toti aveau boboci...cu exceptia unuia singur care a si primit tratamentul de coafat.. :rofl: nici daca as vrea nu-i mai pot lasa ca se apleaca crengile pana la pamant..asa-s de lungi si subtirele..si fara frunze ..numai cu-n manunchi in varf..zici ca-s maturi de nuiele.. :)
 

popescu gp

Well-Known Member
plante pentru balcoane si terase

Si eu am la cativa lendri boboci si astept sa infloreascafiind cocotati sus din cauzxa nepotelului de 2 ani ce baga in gura orice este verde( nu mai spun ca-i place mult ceapa cruda si o mananca ca pe castravete)
 

magda

Active Member
Moderator
Ce mai fac leandrii din comanda comuna ? la mine Habos este inflorit, un roz pal, batut, parfumat, o frumusete. Din pacate azi am ajuns tarziu acasa si nu-mi ies deloc pozele in casa. Dupla (posibil Ville de Carpenters) se pregateste de inflorit, iar Marie Gambeta si Aphrodite au fost tunsi scurtut - aratau cam lesinati si nu aveau flori. L-as fi tuns si pe Habos, ca este un lungan cu 2 ramificatii, dar abia asteptam sa infloreasca. Ca sa imi faca in ciuda si lastarii proaspat crescuti au flori :rofl: .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Neaparat poza la Habos stimabilo ca sa stiu si eu exact culoarea ; si al meu a crescut lungan,nu imi place asa batos si ma tenteaza sa bag forfecuta in el :wink:
Celalalt este marisor dar fara boboci,frumos ramificat de cind l-a trimis . :D
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
neaparat poza cu Habos :)
ale mele sunt bine ,variegata e cam lunguiet ,dar deocamdata nu-l tund ,deh ...dau lectii la altii cum se tunde si eu nu-s in stare :rofl: mi-e mila de el ca are frunze asa de faine ,si Roeding-ul arata bine !boboci inca nu se vad .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ano de abia astept comanda.Noroc ca inca vreo doi-trei ani de acum incolo vor fi ghivece mici la carat toamna in casa :rofl: :mrgreen:
 

magda

Active Member
Moderator
Arata ca in poza de site. la mine este o vreme mizera, ploua neincetat, este intuneric bezna. Vreau putin soare ! :cry:
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Gabiuta a spus:
Ano de abia astept comanda.Noroc ca inca vreo doi-trei ani de acum incolo vor fi ghivece mici la carat toamna in casa :rofl: :mrgreen:
da doi trei ani ,dar dupa aia :pumni: o sa chinuim cu ditamai copacei :rofl:
 

magda

Active Member
Moderator
Cu spatiul de depozitare cum stati ? Ceva vesti din Ungaria ? Ca eu am ceva de plata :) . Ana sa stii ca a murit leandrul alb steluta de la tine :( A fost ok pana in primavara cand a decis sa-si ia adio de la mine, asa ca te rog sa ma ai in vedere cu altul. Cel somon are bobocei :D
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Magda ! nu mai am alb steluta :( a murit si la mine .

cu aia din Hu in iunie ar trebuii sa ajunga ,va anunt cand am vesti ,dar incet se apropie :)
spatiul e tot mai mic de la an la an :)
 

magda

Active Member
Moderator
Am reusit sa-l pozez pe Habos http://magdasomesan.sunphoto.ro/Leandrii_2012/73239145 cu ocazia asta am constatat ca are 3 randuri de petale si se simte mirosul de la 2 m departare. Tot acum am vazut ca am 2 leandrii cu boboci putin diferiti, eu crezand ca sunt identici. Va rog sa va uitati in pozele din album si sa-mi spuneti ce credeti http://magdasomesan.sunphoto.ro/Leandrii_2012
Asa arata leandrul meu cel vechi in 2011, pe care-l credeam Alsace http://magdasomesan.sunphoto.ro/Leandrii_2011/38917806
asa arata cel cumparat ca Ivoir si despre care cred ca este tot Alsace http://magdasomesan.sunphoto.ro/Leandrii_2012/71819810
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Magda ! si eu zic ca e Alsace ! eu stiam ca i se mai spune Bianco Rosato [ in Italia] iar Alsace [ in Franta] dar Ivoire nu stiam ...ma rog acum stiu :)


e superb Habosul ! cand il tundeti o sa vreau un lastar ori de la tine ori de la Gabi ,bineinteles la schimb cu ceva ce merita :) :wink:
 

magda

Active Member
Moderator
Cred ca cel batran este de la tine. M-am uitat azi la el si parca este putin mai inchis pe marginea petalelor decat celalalt. Nr. 2 a fost lastar inradacinat vara trecuta, cumparat de pe net.Daca zici tu ca sunt identici, atunci asa e.Mersi.
Ce zici Ana sa-l tund dupa ce ii trece prima serie de flori ? Lastarii cei noi au boboci si ei, dar toata planta are vreo 60 cm si 2 ramificatii pornite de jos :( I-ar sta bine tuns mai scurt, nu ?
 

miki70

Active Member
Leandrul meu copac asa arata acum

A inghetat langa usa blocului, s-a lucrat la un apartament din bloc si muncitorii au tinut usa deschisa cand carau mateialele. Am crezut ca l-am pierdut :( , era pamantul inghetat in ghiveci. Acum a lastarit , o sa aiba o coroana rotunda iar de jos ii dau alti lastari care ii voi rasuci pe tulpina principala.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus