Lamaiul

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

angela06

New Member
Poate credeţi că am uitat, dar nu este aşa, sper că voi putea posta săptămâna viitoare fotografii cu butaşii de lămâi care i-am pus anul trecut, ieri am luat baicanul de pe o parte iar de pe alţii acum 2 săptămâni. Arată bine sper că voi avea parte de ei atât eu cit şi voi care aţi pus butaşi.
 

mihai_c

Member
Am luat anul trecut in vara un lamai altoit. Bineinteles l-am mutat imediat intr-un ghiveci potrivit ca marime dar nu a mai crescut pana in toamna cand l-am bagat in casa. Acolo nu prea a avut lumina, a inceput sa-i cada frunzele, apoi a dat un lastard firav care a crescut 15 cm apoi s-a oprit.
Acum cand s-a incalzit l-am scos din nou afara si l-am asezat intr-un loc unde nu bate soarele direct pe el decat putin sa se obisnuiasca.
Insa continua sa stagneze si sa arate "suparat".

Oare ce nu-i convine/ce gresesc?
 

adrianam

Well-Known Member
Este posibil sa aiba probleme cu radacinile- balotul de pamant original nu absoarbe apa si atunci cand il uzi se umezeste mai mult pamatul nou. Prin urmare la radacini nu a ajuns suficienta apa si atunci o parte din frunze s-au uscat si au cazut.
 

attila

Member
Exact asa este cum spune Adrianam

Si sa nu uit sa-ti divulg secretul :wink:
Balaga de vaca de cel putin 8 ani :wink:

Apropo la mine incepe sa se infloreasca maine vine posi poza
 

mihai_c

Member
Multumesc de sfaturi!
Nu cred ca e balotul de pamant pentru ca atunci cand l-am luat nu avea acel balot de radacini cu care ne-am obisbuit sa cumparam plantele din florarii ci avea pamant destul de mult si nisipos, oricum l-am pus intr-un ghiveci mai mare. I-am pus si balega dar veche de doar 4 ani :D.
Partea buna e ca de cateva zile a "innebunit" adica a dat crengute noi din toti mugurii, sper sa faca si flori... fructe...
 

carmenn

Member
E normal sa infloreasca lamaiul in august, in conditiile in care are o lamaie de anul trecut, si 4 de anul asta, cam de marimea unei nuci... :shock:
 

carmenn

Member
vroiam sa va zic ca mi-a reusit butasirea la un lastar de lamai...are deja vreo 4 frunzulite ce cresc bine sub sticla, si ma tot intreb cam cat trebuie sa-i mai tin sticla pe cap? sau il pot lasa liber deja? ( pe asta il voi transforma in bonsai :wink: )
 

blueheart_d

Member
eu am incercat cu butasi acum un an si ceva si l-am tinut vreo 5 luni sub borcan. mai exact am avut doua bucati. ambele s-au prins, dar numai unu a dat mai departe. celalat a ramas doar cu cele doua frunze de la inceput si nu stiu de ce? cum vrei sa procedezi sa faci bonsai dintr-un lamai?
 

carmenn

Member
pai se pare ca e unul din arborii ce se recomanda incepatorilor...
acum il las putin sa creasca, peste cateva luni ( 2) vreau sa-i tai frunzele vechi, pt a incerca sa le micsorez, si in momentul cand incepe sa creasca in lungime, incerc sa-i dau o forma...sa-l tund pt ramificare etc...
deja mi-l imaginez, incarcat de flori...
 

blueheart_d

Member
lamaiul meu are spor de nebun pe timp de vara, iar iarna stagneaza. practic in vara asta s-a facut dublu, dar nu da semne de flori. l-am obtinut din butasi de la un lamai pe fruct, asa ca ma gandesc ca nu e necesara altoirea. in schimb nu la-m tuns niiciodata si are aproape 2 ani. sa fie oare asta cauza?
 

Hariclea

Member
Cu siguranta! Lamaiul Trebuie tuns de cel putin 2 ori pe an.
Iar daca este nealtoit, poate avea sanse sa faca flori daca este tuns de cat mai multe ori pe an.
 

blueheart_d

Member
multumesc Hariclea! dar daca butasul e dintr-un lamai altoit si care facea fructe mai trebuie sa-l altoiesc si eu? oricum am sa ma pun zilele astea sa-i tai din coama ca har domnului am de unde. :rofl:
 

Hariclea

Member
E de preferat sa fie tunsi primavara sau toamna devreme, ca noii lastari sa poata creste vigurosi la lumina multa!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus